Ulice oko Grbavice obojene u plavo: Ori se pjesma navijača Željezničara, sve spremno za spektakl

Utakmica se igra u 20:30 sati

Ulice oko Grbavice obojene u plavo: Ori se pjesma navijača Željezničara, sve spremno za spektakl

Endin Čaušević, foto: Haris Zilić

Fudbaleri Željezničara igraju večeras na svom stadionu protiv Dinama iz Minska prvu utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige. Iako je do početka meča ostalo još dva sata ulice ispred stadiona Grbavica već su "obojene u plavo".

Željezničar sezonu otvara utakmicom u Evropi, a ekipa Nermina Bašića neće imati nimalo lagan zadatak s obzirom da ih očekuje okršaj protiv bjeloruskog Dinama.

Međutim, jasno je da će Željezničar imati ogromnu podršku s tribina, a ulaznice za ovu utakmicu rasporodane su još prije nekoliko dana.

Navijači sarajevskog kluba spremaju spektakularnu atmosferu, a već sada ulice oko stadiona su pune pristalica Željezničara.

Grbavica će večeras biti u plavom, a ulice oko Bulevara Ivice Osima su već "obojene" u boju Željezničara, te se čuju i navijačke pjesme kojima se popularni Manijaci lagano zagrijavaju za meč.

Oglasi

Utakmica se igra od 20:30 sati, no navijači Želje već u velikom broju pristižu na stadion, a plava kolona ljudi s nestrpljenjem očekuje početak utakmice.

Pred ovu utakmicu održana je i press konferencija na kojoj je Bašić poručio da igrači jedva čekaju utakmicu.

"Jedva čekamo da počne utakmica. Imali smo četiri sedmice priprema, da li je bilo dovoljno ili nije vidjet ćemo. Fali nam još nekih stvari, ali šta je tu je. Protivnik znamo da je već odigrao 14 utakmica i da se nalazi na vrhu tabele njihovog prvenstva. Oni su jako dobra i kompaktna ekipa, jako puno trče i daju puno golova. Nekako smo jako teško dobijali te informacije o njima, ali mislim da smo se jako dobro spremili", rekao je Bašić na početku i nastavio.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Što se tiče moje ekipe moram reći da četiri sedmice jako dobro radimo, jako dobra atmosfera u svlačionici, predani su svi radu i radimo dosta novih stvari na neki drugačiji način što je za igrače bio šok, ali u pozitivnom smislu. Da li ćemo to uspjeti krunisati odmah u Evropi ne znam, ali sigurno da imamo veliku želju i volju da nešto napravimo. Jedne stvari sam se dotakao jučer na treningu i danas ću, a to je da ne smijemo izgoriti u toj velikoj želji i pred prepunim stadionom. Moramo biti jako disciplinirani, taktički besprijekorni tako da tu sinergiju koju imamo na našoj Grbavici pokušamo sprovesti u djelo na terenu i da igramo kako treba".

"Da li se nadamo? Nadamo se da možemo proći dalje, imamo želju da to uradimo i ne bojimo se nikoga, a znamo da igramo protiv ekipe koja je prije 7-8 godina igrala Evropsku ligu. Vjerujem u svoje momke, znam šta mogu i kada su pravi i 'naštimaju glavu' da to može biti dobra stvar".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Marva koja se ponosi kradjom para namjenjenih za lijecenje bolesnih i kojima je legenda ivan osim koji je slavio paljenje Grbavice i koji je prodavao utakmice zelje i izbacio ih u nizi rang zbog toga!
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije