Veliko pojačanje Topnika

Declan Rice samo je zbog jednog čovjeka došao u Arsenal, otkrio i zbog kojeg

Eldar Ganibegović

Declan Rice je u moru ponuda izabrao da dođe u Arsenal. To je uradio zbog jednog čovjeka, a otkrio je i zbog kojeg.

Engleski veznjak Declan Rice bio je jedan od najtraženijih igrača ovog ljeta, a na kraju je potpisao za Arsenal.

Ovaj fudbaler je veliku pažnju na sebe skrenuo igrama za West Ham United, a najbrži u trci za njegov potpis bili su Topnici.

Iako se radi o viceprvaku Engleske, ovo je pomalo iznenađujući izbor, s obzirom na to da su ga htjeli i mnogo bogatiji klubovi od Arsenala.

Na kraju je stigao u transferu vrijednom 123 miliona eura, što je najskuplji transfer u historiji kluba s Emiratesa.

Reprezentativac Engleske otkrio je i razlog zbog kojeg je potpisao za Arsenal. Došao je zbog jednog čovjeka, Mikela Artete.

"Mikel Arteta je glavni razlog zašto sam došao u Arsenal. Uzbuđen sam zbog saradnje s njim. Vidite kako radi, dobili ste i pravi uvid u to kako radi na Amazonovom dokumentarcu. On je vrhunski trener", rekao je Rice.

Rice je ugovor s Arsenalom potpisao ugovor na pet godina, odnosno do ljeta 2028. godine i izabrao je da nosi dres s brojem 41.

Njegov potpis za Arsenal prokomentarisao je na vrlo pozitivan način i bh. golman, Asmir Begović.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rice je inače dijete Chelseaja u kojem je bio od sedme godine života, no 2013., kao 14-godišnjak, odlazi u West Ham i ovo mu je prvi transfer u profesionalnoj karijeri. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.