Danas se završava najveći transfer u Engleskoj, sve prokomentarisao i Asmir Begović

Ministar odbrane o Declanu Riceu

Danas se završava najveći transfer u Engleskoj, sve prokomentarisao i Asmir Begović

Eldar Ganibegović

Danas bi trebao biti kompletiran najveći transfer u Engleskoj ovog ljeta, ali i najveći u historiji Arsenala. Sve je prokomentarisao i Asmir Begović, bh. golman koji je veći dio karijere proveo na Otoku.

Declan Rice će iz West Ham Uniteda za oko 120 miliona eura preći u redove Arsenala i postat će najskuplje pojačanje u historiji ovog tima.

Već ranije u toku ovog prijelaznom roka tim s Emiratesa ozvaničio je još jedan veliki transfer, a u pitanju je dolazak Kaija Havertza.

Svoje mišljenje oko dolaska Declana Ricea iz West Ham Uniteda u Arsenal dao je i bh. golman Asmir Begović.

Popularni Ministar odbrane i bivša jedinica Zmajeva smatra kako je to pravi posao za Arsenal, te da je Rice među najboljim veznjacima svijeta.

Oglasi

"Rice je jedan od, ako ne i najbolji, centralni vezni nogometaš na svijetu. Nevjerovatna je snaga dovesti ga u svoj tim i on će Arsenal učiniti puno jačim. Mislim da je to fantastičan potpis iz nekoliko razloga.

Mislim i na budućnost, i na sadašnjost. Pokazuje nam namjere Arsenala na temelju uspjeha postignutih prošle godine. Ne ostaju i ne spavaju, već guraju dalje i pojačavaju tim.

“Ipak, to je nevjerovatna količina novca za nekoga kome je preostala jedna godina ugovora. Arsenal je imao nekoliko teških godina iza sebe, ali je Mikel Arteta ušao u klub i gurnuo ga natrag na nivo koji zaslužuje. Ovi potpisi pokazuju velike ambicije Arsenala", kazao je Begović.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Asmir Begović napustio je Everton kao slobodan igrač, blizu je QPR-a, no još uvijek nije zvanično u kojem će klubu nastaviti karijeru, naročito nakon onoga što smo vidjeli danas. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tutumaca
Daleko najbolji zadnji vezni na svijetu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi