Bh. prvak ide prema drugom pretkolu Lige prvaka

Bilbija donio Zrinjskom zasluženo vodstvo

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

HŠK Zrinjski od 20 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru igra revanš prvog pretkola Lige prvaka protiv armensko Urartua.

Bh. prvak je u prvom meču slavio sa 1:0 i pred punim tribinama večeras želi da ovjeri prednost i da se plasira u drugo pretkolo Lige prvaka.

Za sada sve ide na mlin domaćeg tima. Plemići su imali nekoliko šansi, da bi u 27. minuti došli do pogotka. Ćorluka je ubacio s desne strane, a Bilbija glavom loptu poslao u mrežu Armenaca.

Trebat će da se dogodi pravo čudo da Zrinjski ne izbori plasman u drugo pretkolo Lige prvaka, barem nakon onoga što smo vidjeli u prvih pola sata.

Ipak, treba biti oprezan, treba ostati fokusiran do kraja, a onda slaviti još jedan evropski uspjeh.

Zrinjski večeras u sastavu: Marić, Ćorluka, Senić, Barišić, Marin, Stanić, Čanadjija, Ivančić, Ćuže, Bilbija i Tičinović.

Zrinjski ima priliku da iz osmog pokušaja po prvi put izbaci jednog protivnika u pretkolima Lige prvaka, a koliko je važno večeras da Plemići prođu dalje dovoljno govori i činjenica da bi u slučaju prolaska imali tri finala za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Naime, ukoliko Zrinjski prođe u drugo pretkolo igrati će najmanje play-off Konferencijske lige, jer bi u slučaju ispadanja takmičenje nastavio u trećem pretkolu Evropske lige, pa u play-offu Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S druge strane, ako bi prošao u treće pretkolo onda bi se već slavio historijski plasman nekog bh. tima u grupnu fazu, jer bi u slučaju ispadanja tu i u play-offu Evropske lige išli u treće UEFA-ino takmičenje.

Dakle, večerašnja utakmica je već prvo finale za Zrinjski i jednostavno se mora proći dalje. U slučaju ispadanja Plemići bi otišli u drugo pretkolo Konferencijske lige i onda bi na putu do grupne faze morali izbaciti tri protivnika umjesto jednog, a prvi protivnik ne bi bilo nimalo lagan - poraženi iz duela Farul - Sheriff.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.