FOTO/VIDEO: D. Kurbegović

Nakon eliminacije Urartua

Emocije kakve se ne pamte u Mostaru nakon gola Barišića: Tribine eksplodirale, igrači plakali...

Haris Zilić

Nevjerovatna drama u Mostaru. Zrinjski je nakon boljeg izvođenja penala izbacio armenski Urartu i izborio plasman u drugo pretkolo Lige prvaka.

Heroj je bio Hrvoje Barišić koji je pogodio posljednji penal.

Nakon gola Barišića erupcija oduševljenja i emocija na stadionu pod Bijelim brijegom.

Tribine su eksplodirale, a pojedini igrači Zrinjskog na centru igrališt anisu mogli kontorlisati emocije.

Veliki rezultat za zrinjski i bh. fudbal. Plemići u drugom pretkolu čekaju obljeg iz duela Slovean - Hessperange. Revanš je sutra u Luksemburgu, a prvi meč u Bratislavi završen je rezultatom 1:1.

Ako prođje drugo pretkolo Lige prvaka Zrinjski ima minimalno grupnu fazu Konferencisjke lige, jer bi u slučaju ispadanja u trećem pretkolu Lige prvaka išli u play-off Evroap lige, a u slučaju neuspjeha u play-offu Evropa lige idu u gurpe Konferencijske lige.

U slučaju da prvak Bosne i Hercegovine bude eliminisan u drugom pretkolu Lige prvaka, seli u treće pretkolo Evropa lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Poraz i u trećem rpetkolu Evropa lige garantuje play-off Konferencijske lige.

Dakle, Zrinjski ima još minimalno četiri utakmice u Evorpi, a svaki naredni uspjeh znači i grupna faza prvi put u hsitoriji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.