Veliko slavlje Željezničara

Ludnica nakon završenog meča u Bakuu: "Ide vlak, ide vlak, ide vlak..."

Edmir Škorić

Nogometaši Željezničara pobijedili su u Bakuu Dinamo Minsk sa 2:1 i tako se plasirali u drugo pretkolo Konferencijske lige.

Željezničar je u dalekom Azerbejdžanu gostovao bjeloruskom velikanu, kojem su se davale velike šanse za prolaz nakon 2:2 na Grbavici.

Međutim, tim Nermina Bašića napravio je podvig i slavio sa 2:1. Sarajevski tim je poveo autogolom Sachivka u finišu prvog dijela i to nakon dobrog prodora Jašarevića po lijevoj strani.

Amoah je u 51. minuti mogao sve da riješi, no golman Makavchik ga je zaustavio, a stigla je kazna u 63. minuti kada je Mulalić nespretnom reakcijom faulirao jednog igrača Dinama, pa je Sedko s 11 metara vratio stvari na početak.

U tim trenucima izgledalo je da je Dinamo dobio krila, da je fizički spremniji, Plavi su pali, no uspjeli su u 78. minuti doći do pobjede. Opet Jašarević prolazi, vraća loptu, a Krpić zabija za pobjedu.

Ekipa sa Grbavice će u narednom kolu igrati sa azerbejdžanskim Neftcijem.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Inače, trener Željezničara Nermin Bašić je dostao emotivno pokraj terena čekao da sudija odsvira kraj meča, a onda je uslijedilo veliko slavlje igrača i stručnog štaba gostiju iz Sarajeva.

"Ide vlak, ide vlak, ide vlak...", pjevali su raspoloženi igrači Željezničara koji su slavili veliki trijumf u Evropi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti