Slave plasman dalje

Provokacije Torpeda na Instagramu i poruka koja izaziva bijes navijača Sarajeva!

Endin Čaušević

Sarajevo je imalo ulogu favorita u sinoćnjem revanšu na Koševu i fantastičnu podršku s tribina, ali to nije bilo dovoljno izabranicima Mirze Varešanovića da na kraju dođu do pobjede.

Bordo klub je odlično otvorio meč i poveo već u 12. minuti golom Almedina Ziljkića, no kada se činilo da Sarajevo ide u drugo pretkolo i da je sve riješeno Torpedo je zabio gol za 1:1 i odveo meč u produžetke.

Junak je bio kapiten Gigauri koji je nakon centaršuta Arabidzea uspio da poravna rezultat u 91. minuti i ostavi Torpedo u životu.

U produžecima nije bilo promjene rezultata iako je Sarajevo imalo nekoliko dobrih prilika, a pitanje pobjednika riješeno je nakon penala.

Junak u penal seriji bio je gostujući golman Kljajić koji je odbranio dva penala, te je najzaslužniji što je na kraju Torpedo došao do pobjede i plasmana u drugo pretkolo ovog takmičenja.

Gruzijci su na terenu Koševa proslavili veliku pobjedu protiv Sarajeva, a čak su i odlučili da provociraju bordo klub i njihove navijače objavom na Instagramu.

Naime, Torpedo je na zvaničnom Instagram profilu objavio fotografiju strijelca gola koji je utišavao navijače Sarajeva kada je izjednačio na 1:1, a poslali su i zanimljivu poruku.

"Da, da, da! Sarajevo je crno-bijelo! Igramo protiv Aktobea u narednoj rundi", navodi se u objavi Torpeda.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Za Gruzijce je ovo sigurno itekako ogroman korak i rezultat jer su svi očekivali da će se Sarajevo bez problema plasirati u drugo pretkolo Konferencijske lige.

Međutim, za igrače Torpeda je to očito bila samo dodatna motivacija što su i pokazali u ovom dvomeču protiv bh. kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.