Koševo daleko ispred svih: Samo je jedna utakmica Lige prvaka bila gledanija
FOTO: T. Hebib

Publika položila ispit, ali...

Koševo daleko ispred svih: Samo je jedna utakmica Lige prvaka bila gledanija

Haris Zilić

FK Sarajevo je razočarao navijače i oprostio se od Evrope već u prvom prektolu konferencijske lige. Bolji od Bordo tima bio je gruzijski Torpedo Kutaisi nakon boljeg izvođenja penala.

Regularni dio završen je rezultatom 1:1, a Sarajevo je imalo prednost od 1:0 do 91. minute kada Gruzijci stižu do poravnanja.

U ukupnom zbiru bilo je 3:3, jer je prvi meč završen 2:2 i otišlo se u produžetke.

U produžecima nije bilo promjene rezultata, a onda na penalima sigurniji su bili fudbaleri Torpeda za veliko slavlje.

Meč je odigran u fenomenalnoj atmosferi stadiona "Asim Ferhatović Hase" koji je sinoć bio ubjedljivo najposjećeniji u utakmicama Konferencijske lige.

Oglasi

Prema zvaničnim podacima UEFA-e na stadionu je bilo 19.744 gledatelja, a recimo drugi najgledaniji duel u četvrtak bio je meč Vllaznie i Linfielda kojeg je pratilo 6.000 navijača.

Računajući i utkamice prvog pretkola Lige prvaka odigrane ove sedmice, Koševo je bilo drugi najposjećeniji stadion. Više navijača bilo je samo na meču prvog pretkola Lige+ prvaka između Maccabi Haife i Hamruna ukupno 29.000.

Nažalost, navijači su Koševo napustili razočarani, a FK Sarajevo je tako na loš način otvorilo novu sezonu gdje imaju velika očekivanja.

Svakako jedan od ciljeva je bilo i što dalje dogurati u Evropi, ali zaustavljeni su odmah na prvoj prepreci.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Torpedo Kutaisi će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv kazahstanskog Aktobea.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bazaorao
Kao što jedan navijač Sarajeva reče atmosfera ko na tewhidu. Nekad se više čulo 100 pravih navijača nego sinoć 20000 uvoznih i kupljenih.
3 0
grom
Čuli se vise manijaci ispred aerodroma nego ovi na kosevu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi