Bolna objava FK Sarajevo na Instagramu nakon ispadanja iz Evrope sve govori

Torpedo prošao dalje

Bolna objava FK Sarajevo na Instagramu nakon ispadanja iz Evrope sve govori

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva sinoć su ispali u prvom pretkolu Konferencijske lige nakon što je gruzijski Torpedo slavio na Koševu poslije penala i plasirao se dalje. Koliko je ovaj poraz bio šokantan za bordo tim najbolje pokazuje bolna objava na Instagramu.

U prvom susretu ovih timova koji se igrao u Kutaisiju rezultat je bio 2:2, te je Sarajevo imalo ulogu favorita u sinoćnjem okršaju.

Bordo tim je odlično otvorio utakmicu i već u 12. minuti poveo je sa 1:0 kada je mrežu Torpeda zatresao Almedin Ziljkić za erupciju oduševljenja navijača Sarajeva.

Sarajevo je imalo nekoliko dobrih prilika sa ranije sve završi, no Torpedo se odbranio i potom je u najgorem trenutku uzvratio.

Igrala se 91. minuta kada je Koševo utihnulo nakon što je gol glavom za 1:1 zabio kapiten Gigauri nakon sjajnog centaršuta Arabidzea koji je bez dileme bio sinoć najbolji pojedinac na meču.

Oglasi

Utakmica je otišla u produžetke gdje je Sarajevo imalo dvije dobre prilike preko Kyeremeha, ali rezultat se nije mijenjao.

Odluka o putniku u drugo pretkolo pala je nakon penala, a tu je više sreće i znanja imao Torpedo koji je prošao dalje dok je Sarajevo šokantno svoj put u Evropi završilo već u prvom pretkolu.

Koliko je ovaj poraz bio bolan za bordo klub najbolje pokazuje objava na Instagramu odmah nakon meča.

Sve je stalo u tri riječi, a to je: “Poraz nakon penala”.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Tako je Torpedo uspio da prođe dalje što je malo ko očekivao sa će se desiti, te će ovaj klub iz Gruzije u drugom pretkolu ovog takmičenja igrati protiv kazahstanskog Aktobea.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Kaze lik svom djetetu, sine ne pitaj me nista do sutra popodne, previse sam s****n, hem što smon spali, hem sto je Željo prošao, kompleksi su cudo
3 0
hamdi kurtes
Bolji ide dalje,dominirali čitavu tekmu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi