Miljenik trenera Bayerna

Iz Bayerna mogu svi otići osim njega - Tuchelu se ne uklapa u sistem, ali nema šanse da ga se riješi

Midhat Šljivak

Trener minhenskog Bayerna Thomas Tuchel nema namjeru da se riješi usluga legendarnog fudbalera ovog tima Thomasa Mullera iako se 33-godišnjak nikako ne uklapa u njegov sistem igre. Muller mu je miljenik i on ga ima namjeru zadržati u svom timu i traži mjesto gdje bi ga uklopio.

Thomas Muller omiljen je fudbaler trenera minhenskog Bayerna Thomasa Tuchela. Iako 33-godišnji napadač nije idealan igrač za njegov sistem igre, Tuchel ne da da ga se klub riješi i želi ga u svom timu i naredne sezone.

Rukovodstvo bavarskog velikana je, tvrdi TZ, sugerisalo treneru da se riješi iskusnog ofanzivca, no on to nema namjeru učiniti i pokušava mu naći idealno mjesto u timu.

"Tuchelov fudbal nije Mullerov fudbal, ali trener Bayerna nema namjeru da ga se riješi. Pokušava naći pravo rješenje za Mullera kako bi on ostao u klubu do kraja karijere", tvrdi TZ.

Jasno je da će iskusni napadač i naredne sezone nositi dres bavarskog giganta u čijem dresu je debitovao još davne 2008. godine i u kojem je u proteklih 15 godina osvojio apsolutno sve što je mogao.

Muller je u dresu najvćeg njemačkog kluba odigrao 666 utakmica i postigao je 235 golova, a broj osvojenih trofeja je nevjerovatan. Ukupno ih je bilo 32.

Za reprezentaciju Njemačke odigrao je 121 meč uz 44 postignuta pogotka. Osvojio je Svjetsko prvenstvo 2014. godine, a četiri godine ranije bio je treći.

Supruga nije dozvolila da potpiše ugovor karijere: "S novcem će uništiti brak i porodičan odnos"

Thomas Muller je 2015. godine trebao karijeru nastaviti u Manchester Unitedu.

Sve je bilo dogovoreno i Muller je trebao zarađivati 20 miliona eura po sezoni, a to je otkrio bivši trener Uniteda Louis Van Gaal koji je rekao da su u Unitedu već bili spremni da Mullera dočekaju na aerodromu, ali onda karijeru ovog sjajnog fudbalera odredila je njegova supruga Lisa.

Lisa nije htjela da seli iz Minhena, ali i smatrala je da bi tolike cifre bile opasne za Mullera kao i za svakog fudbalera. Strah je bilo da bi novac mogao udariti u glavu što bi se moglo odraziti na brak i porodicu.

"Živimo lijepo i složno u Minhenu. Iako je on fudbalska zvijezda, pokušavamo da živimo što mirnije. Ponude kao što je imao od Manchester Uniteda stavljaju brak i povjerenje na ispit, a danas je odnos između partnera bitnije od svega i nijedan novac to ne može zamijeniti", smatrala je Lisa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na kraju je ostao u Bayernu gdje je također među najplaćenijim fudbalerima, no živi mnogo mirnije nego što bi to bio slučaj u Engleskoj.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.