Čovjek kojeg je Brazzo doveo u Bayern od sramote se krio od fotografa, pakuje kofer i odlazi!

Ne želi da trpi takav odnos trenera

Čovjek kojeg je Brazzo doveo u Bayern od sramote se krio od fotografa, pakuje kofer i odlazi!

Endin Čaušević

Bayern je prije nekoliko dana u pripremnoj utakmici deklasirao niželigaša Rottac-Egerrna sa čak 27:0, a u centru pažnje nakon utakmice našao se golman Yann Sommer koji se krio od fotografa nakon sramote koju je doživio od trenera Thomasa Tuchela.

Bavarci se punom parom spremaju za početak nove sezone, a koliko su igrači minhenskog kluba "gladni" utakmica i novih uspjeha pokazali su u utakmici protiv Rottac-Egerma kojem su zabili čak 27 golova.

Thomas Tuchel želi da ekipa bude maksimalno spremna za početak sezone, no jasno je da igrački kadar još uvijek nije kompletiran.

Kako stvari stoje Yann Sommer je već izgubio mjesto prvog golmana iako je prije tek šest mjeseci stigao u klub iz Borussije Monchengladbach na nagovor Hasana Salihamidžića.

Švicarac je branio u drugom dijelu sezone umjesto povrijeđenog Manuela Neuera i nije baš oduševio. Tuchel je spreman da Neuera vrati na gol, a čini se da je Sommeru već na pripremama odlučio pokazati da mu više nije potreban.

Oglasi

Naime, Sommer uopšte nije bio u kadru za utakmicu protiv njemačkog niželigaša. Očekivalo se da će biti na golu barem poluvrijeme, no na kraju iskusnog Švicarca nije bilo ni na klupi, a Tuchel je na zanimljiv način pokušavao objasniti zašto Sommer nije branio.

"Danas nije bilo bitno ko je na golu. Mogao je bilo ko danas biti golman", rekao je Tuchel, a ta izjava Sommeru je jasno pokazala kako stvari stoje.

On se nakon utakmice vješto krio od fotografa, a tek su ga nekoliko sati kasnije uspjeli uhvatiti kako samostalno trenira.

Yann Sommer is likely to leave FC Bayern again soon.

Njemački mediji pišu da je Sommeru jasno kako stvari stoje i da želi što prije napustiti klub. Već je spakovao kofere i nestrpljivo čeka da napusti pripreme Bayerna i čini se da će karijeru nastaviti u Interu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inter želi dovesti Sommera kao zamjenu za Andrea Onanu koji je dogovorio transfer u Manchester United.

Sommer je već razgovarao s čelnicima Intera i dogovorio uslove ugovora, a klub s Meazze će aktivirati njegovu otkupnu klauzulu koja iznosi osam miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi