Goran Vučević u hotelu u Portugalu održao ključan sastanak, Maneov transfer je jako blizu

Senegalac na izlaznim vratima njemačkog prvaka

Goran Vučević u hotelu u Portugalu održao ključan sastanak, Maneov transfer je jako blizu

Edmir Škorić

Senegalski reprezentativac Sadio Mane (31) na putu je da napusti Bayern poslije samo jedne sezone, budući da su u toku ozbiljni pregovori.

Sadio Mane je prošlog ljeta stigao u Minhen kao veliko pojačanje iz Liverpoola za 35 miliona funti i ima ugovor s Bayernom do 2025. godine.

Međutim, 31-godišnjak nije oduševio u prvoj sezoni. Postigao je sedam golova u 25 bundesligaških utakmica, a zbog povrede je propustio Svjetsko prvenstvo u Kataru i nekoliko utakmica svog kluba.

Mane je također bio suspendovan i kažnjen od Bayerna u aprilu nakon svađe sa saigračem Leroyem Saneom. Kapiten Senegala nastupio je za Bayern u njihovoj 27:0 pobjedi protiv amaterskog FC Rottach-Egerna ranije ove sedmice, ali je pitanje koliko će još dugo biti član Bayerna.

Trener Bayerna Thomas Tuchel upitan je o Maneovoj budućnosti i formi uoči njihove predsezone. Za SPORT1 je rekao: "Mane nije ispunio očekivanja. Konkurentska situacija je izuzetno visoka, startna pozicija mu nije laka. To zna i igrač, zna moje mišljenje i mišljenje kluba".

Oglasi

Al Nassr, klub u koji je Cristiano Ronaldo došao iz Manchester Uniteda u decembru, već je potpisao Marcela Brozovića iz milanskog Intera i Seka Fofanu iz Lensa. Također se nadaju da će dovršiti posao za Unitedovog beka Alexa Tellesa.

Sada je na redu sklapanje posla sa Bayernom oko transfera Manea. Mane je s Bayernom u Portugalu dok se njemački prvak priprema za novu sezonu.

Predstavnik agencije Roof, koja brine o Maneu, sastao se sa sportskim direktorom Al Nassra Goranom Vučevićem, inače bivšim igračem Hajduka, u hotelu Pine Cliffs u Portugalu kako bi razgovarali o potencijalnom transferu.

Vjeruje se da ima jako dobrih naznaka da Mane na kraju zaista napusti Bayern i da poput mnogih zvijezda krene put Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U igri za Manea su Al Nassr i Al Ahli, ali glavnu riječ ima Bayern. Na samom početku špekulisalo se da će Bayern tražiti obeštećenje od 20 miliona eura, no kako su Saudijci bili sve uporniji, cijena je porasla.

Tako Bayern sada traži 32 miliona eura i biće zanimljivo vidjeti da li će Saudijci pristati. Novac im nije problem, ali veliki broj igrača je u igri za njihove timove, tako da ne moraju baš žuriti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi