Igman bi ostao bez trenera

Jedna od opcija: Husref Musemić po peti put sjeda na klupu FK Sarajevo? · Saznajemo

Eldar Ganibegović

FK Sarajevo ostao je bez trenera nakon smjene Mirze Varešanovića, a vrlo je realna opcija da na klupu velikana s Koševa dođe Husref Musemić.

Nakon što je FK Sarajevo ispao od gruzijskog Torpeda u prvom pretkolu Konferencijske lige, došlo je do sporazumnog raskida saradnje sa šefom stručnog štaba, Mirzom Varešanovićem.

Sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine počinje za vikend i nema se vremena za gubljenje, te Sarajevo uskoro mora pronaći novog trenera.

Ambicije kluba nakon odrađenog prijelaznog roka u kojem su dovedena neka zvučna imena poput Viverosa i Penarande su sigurno napad na oba trofeja, te se mora pronaći trener koji ima kapacitet da na Koševo te trofeje i donese.

Tako u FK Sarajevo ozbiljno razmatraju vraćanje Husrefa Musemića koji bi tako ovaj klub preuzeo po peti put u svojoj karijeri.

Musemić je trenutno trener Igmana iz Konjica kojeg je ostavio u ligi prošle sezone, a ukoliko napusti ovaj klub prva opcija je ostanak Dženisa Ćosića, dosadašnjeg pomoćnika Husrefa Musemića.

Kao potencijalni pomoćnik u stručnom štabu se u pojedinim medijima spominje Vule Trivunović, no kako je potvrđeno za SportSport.ba, još uvijek do kontakta s njim nije došlo. 

Ukoliko stigne na Koševu, Husrefu Musemiću će to biti čak peti mandat u FK Sarajevo. Prvo je radio kao pomoćnik kod Nermina Hadžiahmetovića krajem 20. vijeka, da bi onda samostalno vodio Sarajevo na 42 utakmice od jula 2002. do septembra 2003. godine. 

Sarajevo ponovo preuzima u januaru 2005. godine i do juna 2008. vodi 83 utakmice. Naredni put je stigao u martu 2013. godine i zadržao se do decembra iste godine, te vodio 35 utakmica.

Posljednji mandat imao je od augusta 2017. godine do decembra 2019. kada je smijenjen u trenutku kada je klub bio na prvom mjestu Premijer lige BiH, a u tom periodu vodio je 96 mečeva. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Sarajeva, u trenerskoj karijeri vodio je još Olimpik, tuzlansku Slobodu, kakanjsku Mladost, Tuzla City i sada Igman iz Konjica. 

Treba svakako istaći i to da je sa Sarajevom dva puta osvajao Premijer ligu BiH i dva puta Kup, dok je s Olimpikom 2009. godine bio prvi u Prvoj ligi FBiH i izborio promociju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.