FK Sarajevo ima privremenog trenera

Varešanovića koštalo rano ispadanje iz Evrope

FK Sarajevo ima privremenog trenera

Samir Mlaćo

FK Sarajevo nakon ispadanja iz Evrope ostao je bez šefa struke.

Klub je dogovorio sporazumni raskid saradnje sa Mirzom Varešanovićem, a danas je potvrđeno da će treninge u narednim danima obavljati Mensur Dogan.

Sarajevo u nedjelju igra meč prvog kola nove sezone protiv Sloge, a do tada se očekuje imenovanje novog šefa struke.

"Nakon što je sporazumno raskinut ugovor sa Mirzom Varešanovićem rukovodstvo kluba je odlučilo da će ekipu, do imenovanja novog trenera, voditi direktor Akademije, Mensur Dogan.

Njemu će u radu pomagati kondicioni treneri Almir Seferović i Evelin Pipo, kao i trener golmana Ibro Hodžić.

FK Sarajevo će navijače i javnost uskoro obavijestiti o izboru novog trenera", istakli su sa Koševa.

Oglasi

Prethodno su potvrdili rastanak sa Varešanovićem.

"FK Sarajevo i Mirza Varešanović sporazumno su raskinuli ugovor nakon što je klub eliminisan u 1. kolu kvalifikacija Konferencijske lige.

Varešanović je preuzeo ekipu u decembru prethodne godine u jako teškoj situaciji i zajedno sa svojim saradnicima i igračima uspio je nadoknaditi veliki bodovni zaostatak na tabeli i ostvariti plasman u Evropu čime je ostvario zacrtani cilj.

Svojom radnom etikom i odnosnom prema igračima i svim zaposlenicima opravdao je povjerenje koje mu je ukazalo rukovodstvo Kluba kada ga je imenovalo. Odnos prema Klubu pokazao je i prilikom raskida ugovora kada se odrekao bilo kakvih finansijskih potraživanja.

Zajedno sa Varešanovićem klupu će napustiti i ostatak stručnog štaba, a Klub će u narednim danima obavijestiti javnost i navijače ko će biti novi trener ekipe.

Ovim putem se želimo zahvaliti Mirzi Varešanoviću i njegovim pomoćnicima na njihovom doprinosu u prethodnom periodu i želimo im mnogo sreće u nastavku karijere", stoji u objavi FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa klupom FK Sarajevo povezuje se Mersad Selimbegović, Husref Musemić, Denis Ćorić, Bruno Akrapović, Meho Kodro, ali i brojni drugi...

Kako god, novog trenera bordo kluba očekuje mnogo posla, a navijači se nadaju borbi za sami vrh tabele.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRESEDAN
Yebo li vam štrumf mamicu svima redom!
2 0
gospodska77
Treba nam mlad trener, karakteran, bez mrlje.....VULE TRIVUNOVIC
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi