Jedan igrač Sarajeva nije krio da mu se sviđa odluka kluba da smijeni Mirzu Varešanovića

Lajk na objavu

Jedan igrač Sarajeva nije krio da mu se sviđa odluka kluba da smijeni Mirzu Varešanovića

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sarajevo danas je obznanio da je prekinuta saradnja sa sada već bivšim trenerom Mirzom Varešanovićem.

Nakon što je Sarajevo ispalo u prvom pretkolu Konferencijske lige od gruzijskog Torpeda, razočarenje je bilo ogromno, a navijači su odmah tražili promjene. Stigla je brza reakcija kluba na čelu sa predsjednikom Ismirom Mirvićem, pa je dva dana dana kasnije smijenjen Mirza Varešanović.

"FK Sarajevo i Mirza Varešanović sporazumno su raskinuli ugovor nakon što je klub eliminisan u 1. kolu kvalifikacija Konferencijske lige.

Zajedno sa Varešanovićem klupu će napustiti i ostatak stručnog štaba, a Klub će u narednim danima obavijestiti javnost i navijače ko će biti novi trener ekipe.

Ovim putem se želimo zahvaliti Mirzi Varešanoviću i njegovim pomoćnicima na njihovom doprinosu u prethodnom periodu i želimo im mnogo sreće u nastavku karijere", objavio je FK Sarajevo.

Oglasi

Ova odluka dolazi samo sedam dana prije prve utakmice u novoj sezoni Premijer lige, što svakako nije dobro za bordo tim, koji je prošao pripreme sa Varešanovićem i sada će novi štab morati za kratko vrijeme da igrače navikne na svoje ideje i svoje metode rada.

No, šta je tu je, stvari su se tako dogodile i sada se mora ići naprijed. Postoji već niz kandidata za upražnjeo mjesto na klupi Sarajeva, koje će vrlo vjerovatno veoma brzo objaviti ko će naslijediti Varešanovića.

A što se njega samog tiče, imao je dosta dobar odnos sa igračima, no od početka su mu leđa okrenuli navijači Sarajeva, Horde zla, zbog nekih ranijih izjava i poteza. Oni su bojkotovali domaće utakmice i nemaju namjeru da se vrate na Sjever dok ne ode i direktorica Ajla Alimanović, čiji posao sada također visi o koncu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na objavu Sarajeva na Instagramu o smjeni Varešanovića veliki je broj lajkova. To se, dakle, mnogima sviđa, pa i jednom od igrača, a radi se o Renanu Oliveiri. Brazilac je iz nekoga razloga stavio 'like' i očito mu se sviđa odluka kluba. Do objave ovog teksta, jedini je lajkao objavu.

Brazilac podržao odluku kluba (Screenshot: FK Sarajevo instagram)

U komentarima se moglo svašta pročitati, no uglavnom se moglo vidjeti oduševljenje kod navijača, iako neki smatraju da je glupost u ovom trenutku praviti takve promjene, te da postoji još osoba koje bi trebale da budu smijenjene sa svojih funkcija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jara10
od danas mi je najdrazi igrac
4 0
Krajinausrcu73
Ma nije on ni skonto sta to znaci...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi