Šveđanin ostaje u Premiershipu

Manchester United prodao Elangu: Upravo je predstavljen u novom klubu · Zvanično

Eldar Ganibegović

Kako se prethodnih dana u otočkim medijima i najavljivali, Anthony Elanga je napustio Manchester United, a karijeru će nastaviti u redovima Nottginham Foresta.

Jedan od najstarijih engleskih klubova, Nottingham Forest, upravo je ozvaničio dolazak švedskog reprezentativca Anthonyja Elange.

Lijevi krilni fudbaler koji može igrati i desno i u vrhu napada došao je u transferu vrijednom 17 i po miliona eura, što je leglo na račun Manchester Uniteda.

Ugovor s Nottingham Forestom potpisao je na pet godina, odnosno do ljeta 2028. godine.

Elanga se nalazio s Manchester Unitedom na predsezonskoj turneji, no vratio se u Englesku i finalizirao posao sa svojim sada već novim klubom.

Inače, Elanga je dijete Elfsborga no kao omladinac odlazi u Malmo, a zatim i u Manchester United gdje je počeo seniorsku karijeru. 

U dresu Manchester Uniteda je Elanga nastupio ukupno 55 puta i postigao četiri pogotka uz isto toliko asistencija. 

Za reprezentaciju Švedske je upisao 12 nastupa i postigao tri pogotka, a na 16 nastupa za mlađe selekcije ove zemlje je postigao devet pogodaka. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, osim Elange, Nottingham Forest zainteresovan je za dovođenje još jednog igrača Manchester Uniteda, a u pitanju je golman Dean Henderson.

Nema mnogo informacija o njegovom dolasku u Forest, no po svemu sudeći i taj posao je blizu završne faze i uskoro bi mogla stići i zvanična potvrda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.