Komentator Manchester United TV-a igrača Arsenala nazvao smećem

Nedopustivo

Komentator Manchester United TV-a igrača Arsenala nazvao smećem

Edmir Škorić

Ni prijateljska utakmica između Arsenala i Manchester Uniteda ne može proći bez skandala. Samo što ovaj put igrači nemaju ništa s tim.

Komentator MUTV-a, klupske televizijske stanice, nazvao je Arsenalovog veznjaka Kaija Havertza tokom sinoćnje utakmice "smećem", unatoč činjenici da je po zanimanju nogometaš.

Taj komentator dao je bivši krilni igrač Uniteda Ben Thornley, koji je očigledno pretjerao. Rekao je da će Mikel Arteta zamijeniti Havertza jer je u prvom poluvremenu izgledao kao smeće.

"Nisam fan Havertza, ali ovo je potpuno neprihvatljivo i neprofesionalno za komentatora", bio je jedan od komentara na Twitteru.

Njemački 24-godišnji nogometaš nedavno je potpisao za Arsenal. On je došao iz Chelseaja i plaćen je 65 miliona eura.

Oglasi

On je u dresu Plavaca odigrao 139 utakmica i postigao je 32 gola, ali se može pohvaliti da je postigao odlučujući gol u finalu Lige prvaka 2021. godine u pobjedi Chelseaja nad Manchester Cityjem od 1:0.

Sada je kao veliko pojačanje stigao u sjeverni London, a trenutno se sa ostatkom tima nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama na predsezonskoj turneji.

Navijači Arsenala očekuju mnogo od Havertza, ali prvi utisci nisu baš najbolji, mada je tek odigrao jedan meč.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je sinoć sa 2:0 poražen od Manchester Uniteda u prijateljskoj utakmici. Pored Havertza za Topnike su igrali i Declan Rice te Jurrien Timber. Rice je doveden iz West Hama, a Timber iz Ajaxa.

Topnike 27. jula očekuje duel sa Barcelonom, a 2. avgusta s Monacom. Prva zvanična utakmica je 6. avgusta kada će igrati protiv Manchester Cityja Community Shield. Prvenstvo otvaraju domaćim susretom protiv Nottingham Foresta 12. avgusta.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi