Trijumf nad Kawasakijem

Bayern potvrdio rastanak sa zvijezdom, pa sjajnim golom Stanišića pobijedio u prijateljskom meču

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern danas je u prijateljskom susretu savladao japanski Kawasaki s 1:0. Jedini gol na meču postigao je Josip Stanišić, a pred ovaj meč bavarski gigant je saopštio da iz kluba odlazi Sadio Mane.

Bayern je turneju po Aziji nastavio duelom s japanskim Kawasakijem. Bavarci su slavili pobjedu rezultatom 1:0 uz pogodak Josipa Stanišića.

Kontrolisao je bavarski velikan ovaj meč. Imao je mnogo veći posjed lopte, mnogo više pokušaja prema golu, no nedostajalo je preciznosti u određenim trenucima.

Ipak, tim Thomasa Tuchela u 56. minuti lomi otpor Kawasakija. Josip Stanišić presjeca loptu na 40-ak metara od gola, uslijedio je potom dupli pas s Gravenberchom, hrvatski defanzivac izlazi sam pred golmana i pogađa za 1:0.

To je na kraju bio i konačan rezultat susreta. Bayern je upisao pobjedu, ali do početka sezone će sigurno sve biti mnogo bolje na terenu.

Bavarci su pred ovaj meč saopštili i kako Sadio Mane odlazi iz kluba. On će karijeru nastaviti u Al Nassru.

Senegalac je već dogovorio sve uslove s timom iz Saudijske Arabije. Preostalo je još da prođe ljekarske preglede, to bi se trebalo desiti uskoro i Mane će put Rijada.

Mane je nakon samo jedne sezone napustio redove bavarskog kluba. Neće ga pamtiti previše u Minhenu, a u redovima velikana iz Minhena je u 38 susreta zabio 12 golova i upisao je šest asistencija.

Novu sezonu Bayern otvara 12. augusta utakmicom njemačkog Super kupa protiv RB Leipziga, a u Bundesligi šest dana kasnije protivnik je Werder.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.