Šok za Tuchela: Igrač koji je tek stigao doživio ozbiljnu povredu

Propušta početak sezone

Šok za Tuchela: Igrač koji je tek stigao doživio ozbiljnu povredu

Edmir Škorić

Trener Bayerna Thomas Tuchel može da bude zabrinut zbog načina na koji su počele pripreme njegovog tima.

U subotu ujutro je tokom treninga stradao Raphael Guerreiro, 29-godišnji lijevi bek koji je tek stigao iz Borussije Dortmund kao slobodan igrač. Guerreiro propušta putovanje Bayerna u Aziju, ali i početak sezone.

Portugalski reprezentativac je odradio tek nekoliko treninga s Bayernom, a doveden je da pojača konkurenciju na lijevom beku Alphonsu Daviesu, s tim da Guerreiro može po potrebi igrati i ofanzivnije i u veznom redu.

Ovo je treća zvijezda Bayerna koja nije otišla na put u Aziju. Bayern je u petak objavio da miljenik navijača Thomas Müller i golman Manuel Neuer neće letjeti.

Tu vijest je potvrdio izvršni direktor kluba Jan-Christian Dreesen (55), rekavši da Muller ima problema s kukom, te da ne bi bilo dobro da se sada izlaže opterećenjima i posebno dalekim putovanjima.

Oglasi

Müller je odmah na startu morao napustiti trening kamp u Tegernseeu zbog problema s mišićima lijevog kuka. Timski treninzi trenutno nisu mogući i on se nalazi u Minhenu na rehabilitaciji, dok se Neuer polako vraća nakon teške povrede koju je zadobio na skijanju početkom godine. Iskusni njemački golman trebao bi biti spreman za sezonu.

Bayern je pripreme zvanično počeo 15. jula. Nakon treninga u Minhenu, slijedi nastup na tradicionalnom Audi cupu od 24. jula do 3. avgusta, te će u sklopu toga odigrati prijateljske mečeve protiv Manchester Cityja (26. juli), Kawasakija (29. juli) i Liverpoola (2. august) na azijskom tlu.

Pet dana kasnije na programu je s duel s francuskim Monacom u Untrehachingu, a 12. avgusta prva zvanična utakmica protiv Leipziga na Allianz Areni u okviru Superkupa Njemačke.

Bayern brani titulu prvaka Njemačke i napada 12. uzastopnu titulu, ali svi se nadaju da će se nakon godina čekanja opet slaviti naslov prvaka Evrope.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, u tim je ovog ljeta kao najveće pojačanje stigao Min-jae Kim iz Napolija koji je plaćen oko 50 miliona eura, a prethodno su u slobodnom transferu došli spomenuti Guerreiro i Konrad Laimer iz Leipziga.

Najveći odlazak je onaj Lucasa Hernandeza, koji je za 45 miliona eura prešao u redove PSG-a.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti