Spreman da grije klupu velikanu - David de Gea bi mogao napraviti šokantan potpis

Interes postoji

Spreman da grije klupu velikanu - David de Gea bi mogao napraviti šokantan potpis

Midhat Šljivak

David de Gea napustio je Manchester United nakon 12 godina, a 32-godišnji španski čuvar mreže karijeru bi mogao nastaviti u redovima Bayerna koji traži privremenu zamjenu za Manuela Neuera.

David de Gea karijeru bi mogao nastaviti u redovima minhenskog Bayerna. Kako navodi Bild, njemački šampion ozbiljno je zainteresovan za dovođenje španskog čuvara mreže kao privremene zamjena za povrijeđenog Manuela Neuera.

Sjajni golman je nedavno napustio Manchester United nakon 12 godina saradnje. Umjesto njega na Old Trafford je stigao Andre Onana, a De Gea je još u potrazi za klubom koji će ga dovesti u svoje redove.

To bi na kraju mogao biti Bayern. Bavarci će ga pokušati angažovati na kratkotrajan ugovor i vidjet ćemo hoće li 32-godišnjak pristati na takvu ponudu.

Bayernu je, podsjetimo, ogroman problem napravio težak lom noge Manuela Neuera. Doveli su Yanna Sommera kao privremeno rješenje, ali Švicarac ne želi biti broj dva po povratku Neuera i spreman je otići u Inter, koji mu je ponudio saradnju.

Oglasi

Pitanje je međutim želi li to biti i De Gea. Rukovodstvo Bayerna će ga pokušati nagovoriti u narednim danima i vidjet ćemo šta će Španac odlučiti.

Nije De Gea jedini golman koji se povezuje s bavarskim velikanom. Tu su još Wojciech Szczesny, David Raya, Yassine Bonou...

Ko god da dođe samo će privremeno biti broj jedan. Povratkom Manuela Neuera koji se dobro oporavlja morat će na klupu i teško je naći golmana koji je spreman sjediti na klupi, posebno ako je trenutno broj jedan u klubu.

David de Gea je prethodnih 12 godina imao zacementirano mjesto u Manchester Unitedu. Odigrao je ukupno 545 utakmica za Crvene đavole, a u karijeri je nastupao još za Atletico Madrid, gdje je i ponikao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treba napomenuti da Španac na stolu ima ponudu Al Nassra iz Saudijske Arabije i ta opcija je trenutno mnogo realnija od dolaska u Bayern.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti