Sadio Mane u Al Nassr: Here we go!

Tvrdi Fabrizio Romano

Sadio Mane u Al Nassr: Here we go!

Esmer Oštraković

Već dugo se govori o tome da će Sadio Mane napustiti Bayern iz Minhena i da će svoju karijereu nastaviti negdje drugo.

Spominjalo se nekoliko klubova, ali očito je Al Nassr bio najkonkretniji, te je svojom ponudom privukao najviše pažnje Manea.

Kako tvrdi specijalista za transfere, Fabrizio Romano, Mane je dogovorio prelazak u Saudijsku Arabiju, tačnije u Al Nassr.

"Sadio Mane u Al Nassr, here we go. Sve je dogovoreno između dva kluba, Bayern je prihvatio verbalnu ponudu tima iz Saudijske Arabije.

Oglasi

Čeka se provjera papirologije sa igračeve strane, a zatim će biti zakazani medicinski pregledi. Uskoro će posao biti završen", napisao je Romano.

Mane će se priključiti Al Nassru za koji nastupaju Cristiano Ronaldo i Marcelo Brozović, kao i Fofana koji je nedavno potpisao ugovor sa ovim timom.

Iskusni Senegalac navodno će potpisati ugovor do 2026.godine i zarađivat će 25 miliona eura godišnje.

Sadio Mane je prošlog ljeta stigao u Minhen kao veliko pojačanje iz Liverpoola za 35 miliona funti i ima ugovor s Bayernom do 2025. godine.

Međutim, 31-godišnjak nije oduševio u prvoj sezoni. Postigao je sedam golova u 25 bundesligaških utakmica, a zbog povrede je propustio Svjetsko prvenstvo u Kataru i nekoliko utakmica svog kluba.

Mane je također bio suspendovan i kažnjen od Bayerna u aprilu nakon svađe sa saigračem Leroyem Saneom.

Kapiten Senegala nastupio je za Bayern u njihovoj 27:0 pobjedi protiv amaterskog FC Rottach-Egerna ranije ove sedmice, no nećemo ga gledati u novoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi