Želja je još Mbappe

U Parizu će gledati otvaranje Bernabeua i plakati ako Perez ostvari svoj pakleni plan

Eldar Ganibegović

Renoviranje Santiago Bernabeu stadiona se bliži kraju, a Florentino Perez već smišlja kako će otvoriti kultni stadion, ali u novom, modernijem ruhu. Ako složi i posljednju kockicu koja mu nedostaje, u Parizu će plakati i gledati otvaranje.

Očekuje se da će radovi na modernizaciji Santiago Bernabeu stadiona biti završeni na jesen ove godine, a Florentino Perez želi da sve to svečano obilježi. 

Tako je plan predsjednika Real Madrida da u glavni plakat novog Santiago Bernabeua uvrsti igrače Kylian Mbappea, Jude Bellinghama i Vinicius Juniora, prenosi ESPN.

Ostaje da se vidi da li će Florentino Perez uspjeti da realizuje svoj plan i da li će Mbappe konačno stići u Real Madrid na kraju ovog prijelaznog roka. Bellingham je stigao, a Vinicus je već odavno tu.

Florentino Perez ljetni prijelazni rok želi završiti dovođenjem Mbappea, a spreman je ponuditi 225 miliona eura PSG-u za usluge ovog ofanzivca.

Podsjetimo, Mbappe se već dosta puta povezivao s prelaskom u Real Madrid, a sada su stvari ponovo otvorene.

Ukoliko pređe za pomenutu cifru, bio bi to i najveći odnosno najskuplji transfer u historiji fudbala. Rekord drži Neymar koji je za 222 miliona eura 2017. godine iz Barcelone otišao u PSG.

Mbappe je u PSG došao iz Monaca u ljeto 2018. godine. U Ligi 1 je već odigrao 217 utakmica i postigao 164 gola uz 67 asistencija. U Ligi prvaka je na 61 meču postigao 40 golova uz 26 asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odlučio je ovaj vikend da ode u Monaco na kratki odmor, a u ponedjeljak se vraća u Pariz na treninge sa rezervama. No, postoje ozbiljne naznake da je njegov transfer jako blizu i da će već od ove sezone nositi dres Real Madrida.

S Mbappeom se povezivalo još nekoliko klubova, a najveću ponudu davao je Al Hilal, no Francuz nije želio da napusti Evropu. Osim Al Hilala, interes je pokazivao i Manchester United, ali i Chelsea, te Tottenham.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.