Barcelona ponizila trećeg golmana, a on priredio osvetu koja je danas šokirala Španiju!

To nisu očekivali

Barcelona ponizila trećeg golmana, a on priredio osvetu koja je danas šokirala Španiju! · Zvanično

Endin Čaušević

Mladi španski golman Arnau Tenas nekoliko sezona bio je treći golman u Barceloni i kada je očekivao produženje ugovora čelnici katalonskog kluba su ga šokirali. Čekali su da ugovor istekne, a potom pokušali u djelo sprovesti lukav plan, no ni slutili nisu da će Tenas biti taj koji će im zadati težak udarac.

Ovaj 22-godišnji golman ponikao je u Barceloni gdje je prošao sve omladinske kategorije, a prije nekoliko godina priključio se i prvoj ekipi ovog tima, no tu nikada nije dobio pravu šansu.

Tenas je u Barceloni imao ulogu trećeg golmana, a pored toga branio je i za Barcu B i nije bio nezadovoljan takvim ishodom.

Međutim, očekivao je na kraju prošle sezone da će mu Barca produžiti ugovor gdje će ostati treći golman, ali kada se saznalo kakav plan imaju čelnici katalonskog kluba Tenas je shvatio da je sve nažalost biznis.

Naime, u Barceloni su namjerno čekali da istekne njegov ugovor na kraju juna i da postane slobodan igrač, a potom su kontaktirali njegovog agenta s pričom da žele Tenasa zadržati i da mu nude novi ugovor.

Oglasi

No, cilj je bio da Tenas potpiše novi ugovor za manje novca nego što je zarađivao i cijeli plan je bio taj da ga zadrže u klubu, a da on zarađuje manje nego prethodnih sezona što je mladog golmana itekako šokiralo.

Tenas je bio razočaran takvim stavom čelnika kluba nakon svega i bilo je jasno da ne želi pristati na takav scenario. Iako se činilo da će produžiti ugovor Tenas je pregovarao i s klubom s kojim Barca uopšte nema dobre odnose i spremio je osvetu.

Ovaj 22-godišnjak danas je zvanično potpisao za PSG ugovor do ljeta 2026. godine što je Laportu i društvo ostavilo bez teksta. To u Barci nisu očekivali, ali osveta koju im je Tenas priredio je prema mišljenju mnogih itekako zaslužena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tenas je u PSG stigao da zamijeni Sergija Rica koji je nedavno doživio tešku nesreću, te će on i u francuskom klubu imati ulogu trećeg golmana.

Mladi golman nije u Barceloni dobio pravu priliku jer niti jednom nije dobio šansu u prvom timu, te je ostao bez nastupa u klubu u kojem je ponikao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Ne kontam...
0 0
yes_aha
A joj 'ponizenja' i 'osvete' nezna se sta je gore.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi