Kapiten Reala izgubio živce nakon pitanja o Mbappeu

"Mi smo sada tu"

Kapiten Reala izgubio živce nakon pitanja o Mbappeu

Edmir Škorić

Dani Carvajal bio je kapiten Real Madrida sinoć u Dallasu protiv Barcelone jer u prvih 11 nije bilo Nacha Fernandeza, Luke Modrića i Tonija Kroosa.

Real je protiv velikog rivala izgubio sa 3:0, mada Carvajal i pored toga smatra da se mogu izvući pozitivni zaključci. Real je imao preko 25 udaraca prema golu, te je pet puta tresao okvir gola protivnika, ali nije uspio postići nijedan gol.

Najbolju šansu imao je Brazilac Vinicius Junior u 20. minuti, ali nije uspio da realizuje penal. On je preuzeo odgovornost na sebe sada kada nema Karima Benzeme i već na startu zabrljao.

Carvajal je nakon utakmice u Mix zoni upitan o Kylianu Mbappeu, Francuzu kojeg se snažno povezuje s Realom, ali kapiten Kraljeva je kratko kazao:

"Ne govorimo o Mbappeu ili bilo kome drugom. Mi smo ti koji smo sada ovdje. Mi smo Real i govorimo samo o Realu". Nakon toga je priča usmjerena na samu utakmicu s Barcelonom.

Oglasi

"Zahtjevna utakmica. Rezultat definiše uspjeh, ali mnoge stvari smo dobro napravili. Ekipa se prilagođava novom sustavi, ali postoje pozitivni zaključci. Zadnja dva pogotka nismo trebali primiti", rekao je Španac pa je dodao:

"Na kraju, utakmice između Barcelone i Reala uvijek su visokog intenziteta. U želji da se vidimo u službenoj utakmici. Što se dogodi na terenu, ostaje na terenu".

Greške: “I u prvih petnaestak minuta prvog poluvremena i u drugom poluvremenu nije nam išlo kako smo htjeli. Tada smo mogli učiniti ono što smo htjeli. Mislim da smo bili dobri. Stvorili smo dosta prilika, a u odbrani smo također bili solidni”.

O promjeni formacije na kojoj je inzistirao Carlo Ancelotti: "Bekovi moraju biti svjesniji nove formacije. Zahtjevnije je, ali nam daje više slobode”.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Čudno je što je čak pet puta lopta pogodila okvir gola, mislim da mi se to nikada u karijeri nije dogodilo. Činilo se kao da se pred Barcinim golom nalazi zid", rekao je trener Reala Carlo Ancelotti nakon sinoćnje utakmice.

Realu je ovo prvi poraz na američkim pripremama gdje su prethodno pobijedili Manchester United 2:0 te Milan 3:2. Barcelona je prethodni meč izgubila od Arsenala sa 5:3.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Odlicna utakmica, Real Madrid na trenutke jako odigrao, pet precki/stativa, veliki peh. Barcelona u kombinaciji izvela nekoliko strasnih napada i bili su konkretniji u zavrsnici. Ovo kazem kao navijac Barcelone. Dobra utakmica.
3 0
Kulla_Ado
Da ovako nekog vile nosaju nisam Jos vidio jbt.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi