Al Nassr se pojačava iz Barce

Zvijezda napušta Xavijev tim i odlazi kod Cristiana Ronalda?

Edmir Škorić

Trener Barcelone Xavi (43) bi mogao jednu od svojih zvijezda prodati Saudijskoj Arabiji.

Saudijski klubovi nastavljaju sa dovođenjem nogometnih zvijezda iz Evrope, a sada bi transfer mogao napraviti i defanzivac Barcekone Clement Lenglet (28).

Lenglet više nema ulogu u Barceloni, a na američkoj turneji nije odigrao ni minute, što znači da na njega Katalonci više ni ne računaju.

Sada bi i on mogao krenuti put Saudijske Arabije i igrati u pustinji s Cristianom Ronaldom.

Lenglet je posljednji put bio posuđen Tottenhamu i tamo je imao solidnu sezonu. Sada bi pak mogao put kojim su krenuli mnogi prije njega. Mundo Deportivo piše da je Al Nassr pokucao na njegova vrata i da ga želi potpisati.

Prva ponuda iznosi 15 miliona eura, klub je Lengletu navodno ponudio ugovor do 2026. za iste pogodnosti kao u Barceloni.

Ova svota bi trebala biti dovoljna Barceloni da se odrekne Francuza. Barca ga je 2018. dovela za oko 35 miliona eura iz Seville, a od tada je nastupio 157 puta u ligi u dresu "Blaugrane".

Lenglet je imao želju da karijeru nastavi u Engleskoj, no tamošnji timovi nisu zainteresovani za njega, dok je interes pokazao još i Milan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Aktuelni viceprvak Saudijske Arabije, Al Nassr, prethodno je početkom godine predstavio Cristiana Ronalda, a ovog ljeta već je dovodio velika pojačanja. Stigli su Sadio Mane, Seko Fofana, Marcel Brozović i Alex Telles.

Osim Lengleta, postoji mogućnost da ekipu napusti i Franck Kessie, koji se također povezuje sa Saudijcima, dok je Ousmane Dembele već u Parizu i čeka potpis za PSG.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.