Do početka La Lige je ostalo osam dana, a zvanični sastav Barcelone izgleda šokantno!

Katalonci su u velikom problemu

Do početka La Lige je ostalo osam dana, a zvanični sastav Barcelone izgleda šokantno!

Admin Čaušević

Osam dana prije početka La Lige Barcelona se suočava s velikim problemom. Blaugrana je dosad prijavila samo 13 igrača na listi za prvenstvo, a među njima je i Ousmane Dembélé koji bi trebao preći u PSG u narednih nekoliko dana. 

Činilo se da je problem riješen kada je predsjednik Joan Laporta uvjerio da je povukao prativ potez tako što je prodao dio Barça Studiosa njemačkoj kompaniji za 60 miliona eura, međutim to i nije tako.

Ovaj novac bi omogućio klubu registraciju novih potpisa i igrača koji su nedavno obnovili svoje ugovore, a to su Ilkay Gündogan, Oriol Romeu, Inigo Martinez, Sergi Roberto, Ronald Araujo, Alejandro Balde, Inaki Peaa, Marcos Alonso.

Isto se odnosi i na trojicu igrača koji su prošle sezone bili na posudbama, a to su Abde, Lenglet i Dest.

Prava zbrka, koja bi sljedećih dana mogla mučiti Xavija i njegove saradnike. Trenutno, jedini igrači prve momčadi koji su na raspolaganju su Marc-Andre ter Stegen, Jules Kounde, Eric Garcaa, Andreas Christensen, Pedri, Gavi, Franck Kessie, Frenkie de Jong, Ferran Torres, Ansu Fati, Robert Lewandowski, Ousmane Dembele i Raphinha.

Među njima četvorica su na tržištu (Garcia, Kessie, Ferran Torres i Dembele), a Francuz je na korak od PSG-a, pa je zaista prava enigma kako će izgledati sastav Barcleone u prvom kolu.

Oglasi

Podsjećanja radi, novu sezonu La Lige Barcelona počinje 13. augusta gostovanjem Getafeu.

Za očekivati je da Laporta i njegovi saradnici ipak uspiju pronaći određeno rješenje te registruju nove igrače u narednih osam dana.

Jasno je da Katalonci još uvijek nisu riješili problem sa finansijama zbog čega između ostalog nisu uspjeli dovesti ni Lionela Messija. 

Novi bolan udarac se pretprili prije nekoliko dana kada su zbog vlastite pogreške i klazulule od 50 miliona dopustili i odlazak Dembelea u PSG.

Inače, tokom pripremnog perioda Barca je izgledala vrlo dobro, pa je tako između ostalog savladan i Real Madrid sa 3:0, ali je upitno na koje sve igrače će moći računati Xavi u prvom kolu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Tekst o niočemu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi