Nož u leđa i nezapamćena izdaja: Otkriveno kako su PSG i Dembele prevarili Barcelonu!

Ide u Pariz

Nož u leđa i nezapamćena izdaja: Otkriveno kako su PSG i Dembele prevarili Barcelonu!

Endin Čaušević

PSG nije uspio do ponoći aktivirati otkupnu klauzulu Ousmanea Dembelea od 50 miliona eura zbog čega je taj iznos sada narastao na 100 miliona i činilo se da od odlaska Francuza iz Barcelone nema ništa. Međutim, otkriveno je kakvu prevaru su izveli PSG, Dembele i njegov agent Moussa Sissoko što je šokiralo čelnike Barcelone.

PSG je kao što je poznato imao rok sinoć do ponoći da aktivira otkupnu klauzulu Dembelea od 50 miliona eura, ali iz La Lige je potvrđeno jutros da se to nije desilo i da je francuski reprezentativac i dalje igrač Barcelone.

Samim tim Dembeleova klauzula porasla je na 100 miliona eura, a počelo se špekulisati da će Barcelona i PSG pregovarati oko cijene koja će biti veća od 50 miliona eura, no čini se da od toga nema ništa.

Španski mediji u posljednjih sat vremena bruje o nevjerovatnom triku koji su izveli PSG, Dembele i njegov agent Sissoko i načinu na koji su uspjeli nadmudriti Barcelonu i zadati katalonskom klubu težak udarac.

Naime, i Fabrizio Romano je potvrdio da PSG nije aktivirao zvaničnu klauzulu do ponoći i da ista iznosi zaista sada 100 miliona eura, ali Parižani su uradili podmukli potez koji je mnoge ostavio bez teksta.

Oglasi

PSG je već ranije potpisao predugovor s Dembeleom i klauzulu su aktivirali na potpuno drugačiji način zbog čega će uspjeti dovesti ovog ofanzivca za 50 miliona eura.

Klub iz Pariza nije aktivirao klauzulu Barcelone i La Lige već su aktivirali privatnu klauzulu igrača koja im dozvoljava da dovedu Dembelea za 50 miliona eura kao što im je to bio uvijek plan.

Dembele je bio svjestan šta se dešava i dao je dozvolu agentu da s PSG-om izvedu taj trik, a u Barceloni očito to nisu očekivali.

Opcija da Dembele bude plaćen 100 miliona eura nikada nije ni postojala, no takvu izdaju Francuza u Barci nakon svega nisu očekivali.

I prošlog ljeta im je pravio problem odbijajući da produži ugovor jer je htio da ide besplatno, a kada je shvatio da ga niko ne želi odlučio je ostati. U klubu su mu sve to oprostili i dali novi ugovor, a samo godinu dana kasnije zbog toga se sigurno kaju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekuje se da Dembeleov transfer u PSG bude završen do kraja sedmice i bit će zanimljivo vidjeti koga će Barca dovesti kao njegovu zamjenu.

Prva želja je Bernardo Silva što je čini se nemoguća misija, a ukoliko ne dovedu Portugalca moguće da će pokušati dovesti njegovog sunarodnjaka Joaa Felixa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Šta je katalonska sirotinja dočekala, da ih pišaju trećerazredni evropski klubovi. A sve zahvaljujući mesiju koji im je uzeo crno ispod nokta.
1 2
Culer
50 mil evra za lika koji nije odigrao više od 40% utakmica u 6 godina gdje je dao jedva 36 golova je ekstra prodaja!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi