Čudan odabir ekipe

Hertha se sramoti, ali bitno je da trenerovi sinovi igraju...

Esmer Oštraković

Odigrane su utakmice 2. kola 2. Bundeslige, a Hertha je svojim navijačima priredila još jedan loš rezultat. Naime, oni su na domaćem terenu poraženi od Wehena sa 1:0.

Hertha je na ovom susretu bila apsolutni favorit, ali su ponovo poraženi, te su nakon dva kola zakucani za dno tabele.

Prva prilika na utakmici viđena je u 13. minuti akda je Goppel šutirao, ali domaći golman brani.

Novu šansu na utakmici gosti su imali deset minuta kasnije, ali je u završnici akcije pao Lee, međutim sudija nije dosudio penal.

Hertha je prvu priliku napravila u 24. minuti kada je šutirao Reese koji je bio oči u oči sa gostujućim golmanom. Sjajan je bio Stritzel i odbranio je pokušaj domaćeg igrača.

Na narednu pravu priliku čekalo se sve do 54. minute, a ponovo su zaprijetili gosti. Prtajin je šutirao, ali Christensen sjajno brani.

Richter je u 57. minuti imao najbolju šansu za Herthu. Sjajno je šutirao, ali je pogodio prečku i rezultat se nije promjenio.

Minut kasnije niko nije mogao da vjeruje da Herthi nije dosuđen penal nakon što je Carstens igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Gledalo se to dugo u VAR sobi, ali penala nije bilo.

Stritzel je u 84. minuti dobro šutirao, ali ponovo brani gostujući golman. Dobru priliku imao je i Prevljak u 86. minuti, ali i to je Stritzel odbranio zaista fenomenalno.

Hladan tuš za domaće u 92. minuti. Lasse Gunther je šutirao sa vrha kaznenog prostora i postigao gol za vodstvo i pobjedu gostiju.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Zanimljivo je i to da je trener Herthe Dardai ponovo od prve minute poslao dva svoja sina, dok je treći ušao sa klupe.

Također šansu sa klupe dobili su i Prevljak, kao i Tabaković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.