U četvrtak srušio Borac, a sada napravio sjajan transfer: Tabaković napustio bečku Austriju

Seli u Njemačku

U četvrtak srušio Borac, a sada napravio sjajan transfer: Tabaković napustio bečku Austriju · Zvanično

Endin Čaušević

Haris Tabaković prošle sedmice bio je junak Austrije iz Beča jer je u posljednjim sekundama ovom klubu donio pobjedu protiv banjalučkog Borca u meču 2. pretkola Konferencijske lige. No, Tabakovića u revanšu neće biti jer je danas ozvaničio transfer zbog kojeg seli u Njemačku.

Borac je prošlog četvrtka poražen u Beču s minimalnih 1:0 nakon što je upravo Tabaković u posljednjim sekundama utakmice uspio da zatrese mrežu kluba iz Bosne i Hercegovine.

Ovaj 29-godišnji napadač je bio najveća prijetnja po gol Borca, no klub iz Banja Luke sigurno raduje vijest da od Tabakovića ne moraju da strepe u revanšu jer je ovaj napadač napustio austrijski klub.

Tabaković je odlučio da je vrijeme za odlazak iz bečke Austrije jer ponudu koju je dobio jednostavno nije mogao odbiti.

Naime, Tabaković će karijeru nastaviti u Njemačkoj jer je danas potpisao za Herthu iz Berlina, te ćemo u ovoj sezoni ovog 29-godišnjaka nastaviti gledati u drugom rangu njemačkog fudbala.

Oglasi

Tabaković je s berlinskim klubom potpisao ugovor do ljeta 2026. godine i od njega se sigurno očekuje da pomogne Herthi da se što prije vrati u Bundesligu.

Ovaj 29-godišnjak je inače prošao mlađe kategorije reprezentacije, ali priznao je nedavno da bi zaigrao i za Bosnu i Hercegovinu odakle su njegovi roditelji.

Tabaković je ponikao u dresu Young Boysa, a u karijeri je igrao za FC Wil, Grasshoppers, Debrecen, Diosgyor, Lustenau i Austriju iz Beča.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

U dresu bečkog kluba upisao je 42 utakmice u svim takmičenjima, zabio je 21 pogodak i dodao četiri asistencije.

Također, dolazak Tabakovića neće obradovati bh. reprezentativca Smaila Prevljaka koji je dobio sada dodatnu konkurenciju u napadu berlinskog kluba.

Top Komentari

Mukiba
Prvo igraju 3 dardaia pa onda drugi
0 0
Mowzilla
Kad bi postao tandem sa Prevljakom bilo bi super. Kako stvari stoje, a i kvaliteti govore za se, prije da ce jedan drugom biti konkurencija...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi