Stopirao dolazak u Sarajevo zbog ponude iz Njemačke, pa na debiju dobio crveni karton

Aleksandar Vukotić loše krenuo u Cvajti

Stopirao dolazak u Sarajevo zbog ponude iz Njemačke, pa na debiju dobio crveni karton

E. Ganibegović

Početkom ljetnog prijelaznog roka blizu dolaska u FK Sarajevo bio je sjajni defanzivac Aleksandar Vukotić, ali je sve stopirao zbog ponude iz 2. Bundeslige, gdje nije dobro počeo - dobio je crveni karton na debiju.

Aleksandar Vukotić koji je proteklih pet godina proveo u belgijskom Beverenu bio je na pragu prelaska u Sarajevo, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Srbijanski stoper koji ima i bh. papire bio je u odmakloj fazi pregovora s timom s Koševa, no ponuda iz Njemačke nije nešto što se dobija svaki dan, ali ni nešto što se odbija.

Tako je Vukotić odlučio da karijeru nastavi u popularnoj njemačkoj Cvajti gdje je potpisao za Wehen, no nije na dobar način krenuo u ovom takmičenju.

Naime, bivši fudbaler Krupe danas je po prvi put igrao u 2. Bundesligi i odmah je dobio crveni karton, odnosno dva žuta.

Wehen je u 1. kolu dočekao ekipu Magdeburga, a krajnji rezultat bio je 1:1 i domaći tim može biti zadovoljniji ovim rezultatom.

Oglasi

Poveo je Magdeburg golom Schulera u 29. minuti i pri rezultatu 0:1 se otišlo na odmor.

Igrala se 50. minuta kada je Vukotić zaradio žuti, a samo sedam minuta kasnije dobio je i drugi odnosno crveni karton i morao je ranije pod tuš.

Ipak, njegov tim dolazi do izjednačenja u 62. minuti preko rezerviste Prtajina, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Narednu utakmicu Wehen igra protiv Herthe 4. augusta, a Vukotić će meč u Berlinu i čuvanje Smaila Prevljaka propustiti zbog ovog isključenja danas. 

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

2. Bundesliga, 1. kolo:

Wehen - Magdeburg 1:1 (Prtajin 62'; Schuler 29')

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

COVID19
Svaka ti takva bila
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi