Fantastičan pogodak Pašalića

Amaterizam odbrane Istre, a onda golčina zbog koje su svi na Rujevici ustali na noge i aplaudirali

Endin Čaušević

Rijeka igra trenutno na svom terenu protiv Istre utakmicu trećeg kola SuperSport HNL-a i čini se da je već nakon prvog poluvremena riješeno pitanje pobjednika. No, svi pričaju o magiji koja se desila u posljednjim sekundama prvog dijela utakmice na Rujevici.

Rijeka ima ulogu favorita u večerašnjoj utakmici, a ekipa s Rujevice to je demonstrirala već u prvom poluvremenu.

U Istri su se nadali da mogu pružiti otpor i neporaženi napustiti Rijeku večeras, no već nakon 45 minuta bilo je jasno da im je potrebno čudo da se to desi.

Rijeka je odlično igrala u prvom poluvremenu, a u finišu smo vidjeli čak tri gola u mrežu Istre.

Do vodstva domaći su došli u 34. minuti kada je Ivanović pogodio mrežu gostiju, dok je deset minuta kasnije Selahi na asistenciju Fruka pogodio za 2:0.

Činilo se da je to rezultat prvog poluvremena, ali u posljednjim sekundama Rijeka ponovo trese mrežu Istre.

Odbrana gostujućeg tima pravi nevjerovatnu grešku na 20 metara od gola jer je Fruk presjekao taj napad, a lopta na kraju dolazi do Pašalića koji postiže spektakularan pogodak za 3:0 na oduševljenje navijača na tribinama.

Fantastičan gol Rijeke za 3:0 pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rijeka je pred drugom pobjedom u novoj sezoni nakon poraza od Hajduka, dok će Istra prema svemu sudeći ostati nakon tri odigrana kola na samo jednom osvojenom bodu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.