Menalo napušta Dinamo, poznato ime novog kluba!

Ostaje u Hrvatskoj

Menalo napušta Dinamo, poznato ime novog kluba!

E. Oštraković

Uprava Dinama odlučila je da izađe u susret Luki Menalu i da raskine ugovor sa njim kako bi mogao da potpiše za novi klub.

Naime, Menalo će u narednim danima postati novi fudbaler Rijeke saznaje Index.hr, a sve zahvaljujući Dinamu koji mu nije htio biti prepreka.

Menalo ima još tri godine ugovora sa Dinamom, ali će ubzro kao slobodan igrač potpisati za klub u kojem je već bio na posudbi prije tri godine.

Glavni razlog njegovog odlaska iz Dinama jeste potraga za većom minutažom, jer nije imao mnogo prilike za igru.

Najviše je korišten na poziciji desnog krila, a tamo je prvi izbor bio Dario Špikić, a sada je stigao i Japanac Takuro Kaneko.

Obzirom na sve to reprezentativac Bosne i Hercegovine odlučio je potražiti sreću u nekom drugom klubu.

Oglasi

Izbor je pao na Rijeku u kojoj je igrao zaista sjajno prije tri godine, te je u 36 odigranih utakmica postigao deset golova.

Zanimljivo je i to da će Menalo postati treći igrač koji ove godine besplatno dres Dinama mijenja dresom Rijeke.

Prvo je to u zimskom prijelaznom roku uradio Emir Dilaver, a u ljetnom Niko Janković koji je ranije bio na posudbi u ovom klubu.

Naravno, Dinamo Jankovića ima pravo vratiti za 50% nižu cijenu od ostalih klubova, a ukoliko ne budu htjeli to uraditi, imaju pravo na 50% njegovog narednog transfera.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Menalo je u Dinamo stigao 2018. godine iz Širokog Brijega za 400 hiljada eura. Boravio je na posudbama u Slaven Belupu, Olimpiji i Rijeci.

Za Dinamo je odigrao 80 utakmica i postigao 11 golova.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stranputica
Dobar igrač, šteta što nije uspio u Dinamu...
2 0
BAJSJECAR1977
Kad je igral za moju Olimpiju u Ljubljani,meni je bio jedan od najboljših u timu...Sretno u Rijeci
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije