Sergej Jakirović u Rijeku dovodi čovjeka sa šest naslova Premijer lige BiH?!

Sve što mu treba

Sergej Jakirović u Rijeku dovodi čovjeka sa šest naslova Premijer lige BiH?!

E. Škorić

Trener Rijeke Sergej Jakirović planira da pojača napad svog tima i to sa igračem koji godinama slovi za jednog od najboljih u Premijer ligi BiH.

Nakon poraza u derbiju od Hajduka na Poljudu, Jakirović je najavio kako želi dovesti pojačanje u napadu, a hrvatski Germanijak saznaje da je zainteresovan za reprezentativca Bosne i Hercegovine Nemanju Bilbiju.

Bivšeg igrača Borca i Sarajeva, koji danas igra u Zrinjskom, Jakirović jako dobro poznaje. Njih dvojica zajedno su osvojili Premijer ligu BiH. Bilbija ima ugovor s Plemićima do ljeta 2025. godine, ali ne bi svakako imao ništa protiv za još jedan inostrani izlet.

Bilbija nije bio starter prošlog utorka protiv Slovana u Mostaru, ali bi mogao zaigrati sutra navečer u Bratislavi, kada će Plemići juriti gol zaostatka za plasman u treće pretkolo Lige prvaka.

"Nemanja ima problem s rebrom i dalje, ali sada je u boljem stanju nego je bio tada. Magdić je jedini izvan stroja, a ostali su svi na raspolaganju", rekao je uoči puta Krunoslav Rendulić.

Oglasi

Kapiten Mostaraca se i ranije povezivao sa ekipom Rijeke. Bilbija je najbolji strijelac u historiji Premijer lige, a s obzirom da ima i status reprezentativca, nije ni čudo da ga hoće dovesti regionalni velikan kao što je Rijeka.

Kod Jakirovića je Bilbija nastupio u 70 utakmica i zabio je 53 gola uz 10 asistencija. U slavljeničkoj sezoni 2021/22 zabio je 33 gola na 34 utakmice te je osvojio naslov prvaka BiH, ali i laskavo priznanje najboljeg strijelca po treći put.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

32-godišnjak je u karijeri osvojio čak šest titula prvaka BiH, ima i dva Kupa BiH, a prije Zrinjskog je igrao za Sarajevo i Borac, dok je u Hrvatskoj nosio dres Splita, u Srbiji Vojvodine, a kratko je igrao i u Južnoj Koreji.

Ono što je sigurno, Rijeka bi dobila iskusnog i provjerenog golgetera, a Jakirović će svakako učiniti sve da se to dogodi jer najbolje od svih zna koliko Banjalučanin može...

Top Komentari

user1655831611
Nebi nam Nemanja to nikad uradio
1 0
Hadzija123
@Drakula ****m ti kosti majkine ! Hahahahhah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi