Održan žrijeb u Nyonu

Zrinjski saznao ime mogućeg protivnika u play-offu Evropske lige!

Endin Čaušević

U Nyonu je danas održan žrijeb parova play-offa Evropske lige, a potencijalog protivnika saznao je i jedini bh. predstavnik na evropskoj sceni - mostarski Zrinjski.

Zrinjski očekuje već u četvrtak prva utakmica protiv islandskog Breidablika u Mostaru u okviru drugog pretkola Evropske lige, dok je revanš na rasporedu iduće sedmice na dalekom Islandu.

Dok se spremaju za okršaj protiv Breidablika igrači Zrinjskog saznali su danas i ime potencijalnog protivnika u play-offu.

Naime, u Nyonu je održan žrijeb play-offa Evropske lige, a u bubnju je bio i Zrinjski. Pobjednik duela Zrinjski - Breidablik je saznao protivnika, a to će biti LASK i mora se priznati da su Plemići imali itekako sreće u žrijebu danas i da im se pružila historijska šansa.

Potencijalni protivnici Zrinjskog u play-offu Evropske lige bili su Ajax, LASK, Aberdeen, Čukarički, Zorja, R. Union Saint-Gilloise, te poraženi iz duela Rakow - Aris Limassol, Slovan Bratislava - Maccabi Haifa, AEK Athens - Dinamo, Olimpija - Galatasaray, Copenhagen - Sparta Prag i KI Klaksvik - Molde.

Također, u slučaju poraza od Breidablika bh. prvak će nastaviti takmičenje u Evropi, ali u play-offu Konferencijske lige.

UEFA će danas održati žrijeb i za to takmičenje u 13 sati nakon čega će Zrinjski saznati protivnika i u Konferencijskoj ligi u slučaju da izabranici Krunoslava Rendulića ne uspiju pobijediti islandski Breidablik.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Podsjećamo, pobjeda protiv Breidablika ne donosi Zrinjskom samo plasman u play-off Evropske lige već osigurava i najmanje grupnu fazu Konferencijske lige.

Utakmica između Zrinjskog i Breidablika igra se u četvrtak u Mostaru s početkom u 21 sat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.