Hoće li se odgoditi mostarski derbi?

Zrinjski i Velež trebali bi igrati za vikend

Hoće li se odgoditi mostarski derbi?

Endin Čaušević

Zrinjski je ostao jedini klub iz Bosne i Hercegovine koji je nastavio takmičenje u kvalifikacijama evropskih takmičenja što znači da bi u narednom kolu moglo doći do nove odgode što se tiče mečeva Premijer lige, a svi se pitaju da li će se za vikend odigrati veliki mostarski derbi između Zrinjskom i Veleža.

Aktuelni prvak naše zemlje je pored Željezničara i Borca jedini koji nije još počeo sezonu u Premijer ligi iako su odigrana već dva kola u najjačem rangu bh. fudbala.

Plemići su u prethodna dva kola tražili odgodu svojih utakmica zbog nastupa u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Zrinjski je ostao jedini bh. predstavnik u Evropi, te će Plemići odigrati još najmanje četiri utakmice na evropskoj sceni, a mnogi se pitaju da li to znači da će i idućeg vikenda zatražiti novu odgodu u Premijer ligi.

U trećem kolu Premijer lige ekipa Zrinjskog igra veliki gradski derbi protiv Veleža, a zvaničnih informacija oko toga da li će se meč igrati ili odgoditi još uvijek nema.

Oglasi

Očekuje se da će mostarski derbi najvjerovatnije biti odgođen, ali kako saznajemo iz Zrinjskog još uvijek nisu podnijeli zahtjev za odgodu utakmice što ne znači da se to neće desiti u narednim danima.

Za Zrinjski bi to bio treći odgođen meč u Premijer ligi jer su ranije odgodili utakmice protiv Posušja i Tuzle City.

Što se tiče Evrope ekipa Krunoslava Rendulića igra u četvrtak prvu utakmicu protiv islandskog Breidablika u okviru trećeg pretkola Evropske lige. Prvi meč igra se u Mostaru, a potom Plemiće očekuje dalek put na Island.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, Zrinjski će danas saznati i potencijalne protivnika ukoliko prođe u play-off Evropske lige, odnosno u slučaju poraza od Breidablika saznat će i mogućeg protivnika u play-offu Konferencijske lige.

Već je dobro poznato da plasman u play-off Evropske lige osigurava Zrinjskom najmanje grupnu fazu u Konferencijskoj ligi što nijedan bh. klub još nije uspio da ostvari.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Prepali se skutori velikog Veleža
5 2
miroljub.petrovic
Jao sto ne mogu ove vrapćićane ! Dobili tamo neku Zvijezdu koju je politika ubacila u ligu,doveli par otpadaka iz Sarajeva i nalozili se da ce osvojiti prvenstvo. Drugo kolo vec raspad,svake godine ista prica...
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi