Novo pojačanje za Plave

Bivši igrač Veleža raskinuo ugovor s Kolubarom, pa jutros stigao na trening Željezničara

Endin Čaušević

Željezničar se porazom od Neftcija oprostio od Evrope i sada će maksimalni fokus biti na Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Plavi nisu završili s pojačanjima, a jutros se pojavilo i novo ime na treningu kluba iz Doline ćupova.

Željezničar se od nastupa u Evropi oprostio u drugom pretkolu Konferencijske lige, a jasno je da će se sarajevski klub sada fokusirati maksimalno na novu sezonu Premijer lige.

Plave već za vikend očekuje veliki derbi na Grbavici gdje u goste stiže banjalučki Borac, te se punom parom spremaju za okršaj sa starim rivalom.

Jasno je da će čelnici Željezničara pokušati pojačati ekipu do kraja prelaznog roka, a kako saznajemo jutros se pojavilo novo ime na treningu kluba s Grbavice.

Riječ je o 26-godišnjem Mehmedu Ćosiću koji se priključio treninzima Željezničara gdje će sigurno biti veliko pojačanje.

Ubrzo nakon toga i Željezničar je potvrdio njegov dolazak, a Ćosić je potpisao dvogodišnji ugovor.

Ćosić u Željezničar stiže kao slobodan igrač nakon što je prethodnu polusezonu proveo u Srbiji gdje je nastupao za Kolubaru, no nakon što je ovaj klub izbačen u niži rang Ćosić je odlučio da raskine ugovor.

Ovaj 26-godišnjak je dobro poznato lice u Premijer ligi jer je s dosta uspjeha nastupao u dresu mostarskog Veleža.

Ćosić je za Velež igrao čak šest godina, a upravo je iz Rođenih početkom godine prešao u Kolubaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, ponikao je u Slobodi, a prije Veleža igrao je još za Radnički iz Lukavca. Ćosić je za Velež odigrao čak 177 mečeva, dok je u dresu Kolubare za šest mjeseci upisao 15 nastupa i postigao je jedan pogodak.

Ćosić igra inače na poziciji desnog beka, ali po potrebi može igrati i ofanzivnije na desnoj strani terena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.