Basel prodaje desno krilo, je li Amoah njegova zamjena?

Da li će doći do transfera?

Basel prodaje desno krilo, je li Amoah njegova zamjena?

Haris Zilić

Pred kraj transfer roka mogao bi se realizovati vrlo zanimljiv izlazni transfer iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Navodno Joseph Amoah je blizu odlaska iz redova Željezničara.

Kao nova destinacija Amoah spominje se švicarski Basel, koji bi u narednim danima mogao ostati bez udarnog krilnog napadača. 

Naime, Basel je blizu prodaje Dana Ndoyea u Bolognu i sada traže njegovu zamjenu na krilnoj poziciji.

Informacije, istina nepotvrđene govore da bi upravo Amoah mogao biti nasljednik Ndoyea u trofejnom švicarskom klubu koji je ove sezone ispao u drugom pretkolu Konferencijske lige od kazahstanskog Tobola i to je bio veliki udarac za tim koji je prošle godine igrao polufinale Konferencijske lige.

Nakon što se pojavila informacija o mogućem odlasku Amoaha u Basel, SportSport.ba je kontaktirao sportskog direktora Željezničara Samira Bekrić, no nekadašnjih fudbaler Plavih nije ni potvrdio, ali ni demantovao informacije vezane za ponudu švicarskog kluba. 

No, švicarski mediji pišu da će Basel što prije pokušati pronaći igrača na krilnoj poziciji, što priči o transferu Amoaha daje na težini. 

Ako dođe do realizacije pomenutog transfera to bi bila dobra finansijska injekcija za Plave, ali bi morali i brzo pronaći zamjene.

Željezničar nije finalizirao transfer rok, a ako ode Amoah sigurno je da će Plavi morati pronaći barem dva igrača do kraja prelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Spominjao se dolazak veznjaka Damira Sadikovića, a ako bi Amoah otišao Željezničar bi ostao samo na Gasalu i Drlji šzo se tiče krilnih igrača.

Ovčina je povrijeđen, a Santos je prije početka sezone napustio Grbavicu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Ako je reko treba ga prodati sa solidan iznos ako se može.
1 0
Djema1921
Dragi novinaru pa ima i onaj Alyson brazilac krlini napadac, sve je izvjesnine da ce Hiros doci u Zelju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti