Sa Veležom je prošao sve, od Prve lige do trofeja i Evrope: "Bilo je očekivati da sada idem..."

Kreće u nove izazove

Sa Veležom je prošao sve, od Prve lige do trofeja i Evrope: "Bilo je očekivati da sada idem..."

S. Mlaćo
FK Velež još uvijek nije dobio novo rukovodstvo, a već sada je jasno da će promjena biti i u igračkom kadru. Aktivna je za sada samo rubrika 'odlasci'.

Rođeni su prije par dana otkazali zakazanu Skupštinu kluba i nije poznato ko će preuzeti 'vruću stolicu', a kada je igrački kadar u pitanju za sada je potvrđen odlazak Samira Radovca, te Mehmeda Ćosića.

Ćosić se protiv Širokog Brijega (4:4) i zvanično oprostio od mostarskog kluba, a to je sasvim očekivano s obzirom da u posljednjih sedam utakmica nije imao minutaže, a prethodno je skoro uvijek ulazio sa klupe.

Ovaj 25-godišnjak tako napušta Rođene nakon šest godina. Stigao je iz Radničkog Lukavac kada je Velež bio daleko od onoga što je sada.

"Osjetio sam da nisam u prvom planu i da dobijam sve manje i manje prostora, te sam zbog odlučio da idem. Tu sam proveo šest godina, pa kada se sve sabere bilo je očekivati da ću polusezonu dočekati kao slobodan igrač“, priča Ćosić na početku razgovora za SportSport.ba.

Jasno je da su njegove zamisli i sami planovi uoči ove sezone bili drugačiji.

Oglasi

“Pa istina je da nije bilo onako sam zamišljao prije sezone, ali fudbal je nepredvidiv. Sigurno da je moglo dosta bolje, ali tako se sve odigralo i idemo dalje. Moji planovi su tada bilo vezani za Velež, ali sada kada gledam iz ove perspektive, mislim da je došlo vrijeme za neke druge i nove izazove“.

Sa Veležom je prošao mnogo toga. Od Prve lige FBiH do Evrope.

“Istina. Prošli smo sve, ušli iz Prve lige FBiH u Premijer ligu, pa izlazak u Evropu dva puta, a posebno je to bilo prvi put nakon dugo godina. Kruna je na kraju bilo osvajanje toliko čekanog trofeja u vidu osvajanja Kupa BiH“.

Bilo je i loših stvari koje pamti u dresu Rođenih, ali iste želi što prije zaboraviti.

Oglasi

“Sigurno da ima i loših strana, kao i svugdje. Takve stvari te samo ojačaju i daju motiv za dalje, a ja samo fokusiran na lijepe uspomene i pozitivne stvari koje sam napravio sa Veležom“.

Imat će priliku kratko da se odmori. Ipak, mora razmišljati i o budućnosti.

“Malo odmora, pa ćemo vidjeti. Bilo je već nekih kontakata sa par klubova... Kao što sam rekao, fudbal je nepredvidiv, nikad ne znaš gdje ćeš završiti“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz Veleža je otišao uz osmijeh te poštovanje prema velikanu bh. nogometa. Čistog obraza, ponosan i sretan na sve što je napravio. Imao je i poruku za navijače Veleža.

"Mogu im poručiti da se uvijek drže zajedno i da se bodre u pobjedama, a još više u porazima. Svi trebaju da teže ka istom, a to je da je Velež u vrhu bh. nogometa, to svakako i zaslužuje. Želim pozdraviti sve istinske navijače Veleža i da im se zahvalim na podršci dugi niz godina jer bez njih ništa ne bi bilo moguće“, dodao je sada već bivši član FK Velež Mehmed Ćosić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Čosa Hvala ti!Jednom ROĐENI zauvjek ROĐENI.Neka ti sa srećom gdje god budes igrao.
4 0
nerkoo95
Steta sto nas napustijo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi