Premijerligaši se još uvijek mogu pojačati: Na tržištu su provjerena imena
Radovac sa kapitenskom trakom FK Veež

Radovac, Zakarić, Mašić, Cvijanović, Sadiković...

Premijerligaši se još uvijek mogu pojačati: Na tržištu su provjerena imena

S. Mlaćo

Nova sezone Premijer lige naše zemlje je počela protekle sedmice, a odigrane su tek tri utakmice.

Razlog su nastupi klubova u Evropi, no jasno je da prelazni rok za pojedine premijerligaše otvaranjem nove sezone nije završen. Prostora za dovođenje novih imena ima, a itekako su i potrebni.

Tako je Zvijezda 09 nakon blamaže u Mostaru i poraza 5:0 dovela novo pojačanje.

Radi se o Krsti Đorđeviću, koji je nastupao za FK Radnički Sremska Mitrovica te bio prvi strijelac Prve lige Srbije.

Na tržištu ima nogometaša sa slobodnim papirima koji bi sigurno bili pojačanja za većinu premijerligaša, a treba istaći da ni sami nogometaši u ovom trenutku i nemaju previše vremena za razmišljanje, odnosno odugovlačenje.

Iskusni Goran Zakarić trenutno je u hrvatskom niželigašu HNK Zadar, no jasno da bi Zakarić ima motiva ponovo se dokazati u Premijer ligi. U elitnom rangu našeg nogometa nastupao je za Borac, Željezničar, Zrinjski, Široki Brijeg, Kozaru...

Oglasi

Okušao se i Dinamu, Lokomotivi, Slaven Belupu, ali i u Rumuniji, Srbiji, Saudijskoj Arabiji...

Bez angažmana je i Samir Radovac. Ovaj 27-godišnjak iz FK Velež je otišao u FK Novi Pazar, a špekulisalo se ovog ljeta da će se vratiti u Mostar. To se ipak nije desilo i Radovac je i dalje bez kluba.

U našoj zemlji nastupao je i za FK Olimpik te FK Sarajevo, a imao je i epizodu u Grčkoj. Dva puta je osvajao Kup naše zemlje i jednom bio prvak.

Slobodan na tržištu je i Obren Cvijanović. Cvijanović je iz Veleža preselio u Borac, a sada je spreman za nove izazove. Cijelu dosadašnju karijeru proveo je u našoj zemlji, s obzirom da je bio član i Krupe te Zvijezde Gradačac.

Oglasi

Kolubara iz Lazarevca se na kraju nije spasila od ispadanja iz Super lige Srbije, te će nastupati u rangu niže. Donijet će to i velike probleme kada su finansije u pitanju, a klub će napustiti bh. dvojac Damir Sadiković i Mehmed Ćosić.

Sadiković ima ponuda iz Srbije, a istovremeno je razgovarao sa FK Željezničar i na Grbavici ga rado priželjkuju, ali pitanje je da li mogu ispuniti njegove finansijske uslove.

Ćosić je u Kolubaru stigao iz FK Velež, a prethodno je sa Rođenima osvojio Kup naše zemlje te bio prvak Prve lige FBiH.

Bez kluba je i nekadašnji napadač Zrinjskog i GOŠK-a Anes Mašić (23). Mašić je proteklu polusezonu boravio u NK Travnik, bio najbolji igrač Vezira, ali oni nisu uspjeli spasiti se od ispadanja iz Prve lige BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radi se sigurno o kvalitetnom nogometašu koji je svojevremeno nosio i deset puta dres mlade reprezentacije BiH.

Bez kluba je i iskusni defanzivac Emir Jusić koji je posljednji angažman imao u FK Sloboda, a u BiH je nastupao i za NK Čelik, te FK Olimpik...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi