Evropska liga

U Mostaru kiša golova - Zrinjski korača prema grupnoj fazi!

Edmir Škorić

HŠK Zrinjski je u Mostaru od 21 sat ugostio islandski Breidablik i nakon malo više od pola sata vodi 4:0 i ima igrača više.

Bh. prvak je ispao u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali takmičenje je nastavio u trećem pretkolu Evropske lige i večeras protiv Islanđana igra sjajno te juriša prema grupnoj fazi Konferencijske lige.

Podsjetit ćemo da bi Zrinjski plasmanom u play-off Evropske lige osigurao najmanje grupnu fazu Konferencijske lige.

Već u drugoj minuti večerašnje utakmice Kiš postiže pogodak za veliko slavlje na tribinama mostarskog stadiona, da bi u 22. minuti nakon ubačaja iz kornera Matija Malekinušić iz nepsoredne blizine loptu poslao u mrežu gostiju.

Prije tog gola, Ćuže je pogodio prečku, a dobru šansu imao je i Bilbija. Islanđani nisu još uvijek zaprijetili golu na kojem stoji Marić.

U 30. minuti greška islandskog golmana, na kraju se u strijelce ponovo upisao Kiš, a asistirao mu je Nemanja Bilbija. Nevolje za goste nisu prestale. Ubrzo je crveni karton dobio Einarsson, pa sada igraju s igračem manje. Kakvo bi to veče bilo kada Bilbija ne bi pogodio? Kapiten domaćih zabio je glavom u 33. minuti.

Mostarci mnogo bolji i za sada djeluje kao da su bliže nego ikada grupnoj fazi evropskog takmičenja. Nijedan bh. tim prije nije igrao u grupnoj fazi, pa se vjeruje da je ovo historijska šansa.

Ukoliko bh. prvak prođe Breidablik, posljednja prepreka Plemićima prije grupne faze Evropske lige bit će austrijski LASK. U slučaju poraza, Zrinjski će takmičenje nastaviti u play-offu Konferencijske lige. U tom slučaju protivnik Mostarcima bit će bolji iz susreta predstavnika Sjeverne Makedonije FK Struga i predstavnika Luksemburga Swift Hespera.

Krunoslav Rendulić se u ovom susretu odlučio za ove igrače:

Marić, Tičinović, Barišić, Jakovljević, Ćorluka, Ivančić, Kiš, Čanađija, Ćuže, Bilbija i Malekinušić.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sa druge strane za goste igraju:

Einarsson, Gunnlaugsson, Muminović, Margeirsson, Yeoman, Eyjolfsson, Sigurjonsson, Ludviksson, Svanthorsson, Steindorsson i Einarsson.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.