Sjajna utakmica u Mostaru

Briedablik je nedavno obrukao Budućnost, a sada na svojoj koži mogu osjetiti kako je to!

Esmer Oštraković

Krajem juna ekipa Briedablika igrala je pretkvalifikacije za Ligu prvaka, a tada su ostvarili visoku pobjedu protiv Budućnosti iz Podgorice od 5:0.

Obrukali su tada igrači sa Islanda tim iz Crne Gore i tako su izborili plasman u 1. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

Katastrofa prvaka Crne Gore počela je u petoj minuti. Viktor Einarsson koristi dodavanje Eylofssona i preciznim udarcem pogaža za 1:0.

Breidablik prednost povećava u 22. minuti Opet je asistent Gisli Eyjolfsson, a pogodak za 2:0 postiže Stefan Ingi Sigurdson, a na tome se treba zahvaliti i lošoj reakciji odbrane Podgoričana.

U 28. minuti već je 3:0. Nakon dvije asistencije Gisli Eyjolfsson ovog puta pogađa mrežu prvaka Crne Gore i to na zaista fenomenalan način.

Poluvrijeme za zaborav kod Budućnosti završeno je u 33. minuti. Hoskuldur Gunnlaugsson preciznim udarcem s ivice kaznenog prostora pogađa za uvjerljivih 4:0.

U drugom poluvremenu viđen je još jedan gol. Igrala se 74. minuta kada je Svanthorsson pogodio za konačnih 5:0 na ovoj utakmici.

Ono što su oni uradili Budućnosti tada, sada osjete na svojoj koži. Njima je Zrinjski postigao pet golova i to za poluvrijeme.

Sve je počelo već u drugoj minuti kada je goste načeo Tomislav Kiš, a zatim kreće istinsko ludilo Pod Bijelim brijegom i mreža gostiju je napunjena do vrha.

Na 2:0 povećao je Malekinušić u 22. minuti, Kiš osam minuta kasnije svojim drugim golom zabija za 3:0, a zatim Einarsson dobija drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš.

Samo minut nakon isključenja Nemanja Bilbija povećava prednost za 4:0, a Malekinušić u 40. minuti postavlja rezultat poluvremena od 5:0.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U drugom poluvremenu Zrinjski je postigao još jedan gol, ali su i dopustili gostima da postignu dva gola.

Jasno je da će Zrinjski gotovo sigurno postati prvi tim koji će igrati u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.