Ovo nije normalno: Noć za pamćenje u Mostaru, HŠK Zrinjski piše historiju bh. fudbala

Uvjerljivo vodstvo

Ovo nije normalno: Noć za pamćenje u Mostaru, HŠK Zrinjski piše historiju bh. fudbala

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski piše historiju bh. fudbala i bit će prvi tim iz naše zemlje u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja. Nakon prvog poluvremena u dvomeču s islandskim Breidablikom je sve jasno jer Plemići vode s 5:0.

HŠK Zrinjski će postati prvi tim koji će igrati grupnu fazu jednog evropskog takmičenja. To je jasno već nakon prvog poluvremena utakmice protiv islandskog Breidablika.

Plemići nakon 45 minuta igre vode s nevjerovatnih 5:0 i imaju igrača više na terenu.

Sve je počelo već u drugoj minuti kada je goste načeo Tomislav Kiš, a zatim kreće istinsko ludilo Pod Bijelim brijegom i mreža gostiju je napunjena do vrha.

Na 2:0 povećao je Malekinušić u 22. minuti, Kiš osam minuta kasnije svojim drugim golom zabija za 3:0, a zatim Einarsson dobija drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš.

Oglasi

Samo minut nakon isključenja Nemanja Bilbija povećava prednost za 4:0, a Malekinušić u 40. minuti postavlja rezultat poluvremena od 5:0.

Prednost je lako mogla biti i veća. Plemići su propustili još nekoliko odličnih šansi, ali i ovo je nevjerovatan rezultat kojim će sasvim sigurno ići na LASK Linz u play-offu Evropske lige.

Ono što je bitno je da će Bosna i Hercegovina po prvi put imati predstavnika u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja. Breidablik uz dužno poštovanje ne može nadoknaditi ovaj zaostatak u revanšu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Kakva noć za HŠK Zrinjski, kakva noć za fudbal u Bosni i Hercegovini.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratoborni_
Cestitke zrinjskom na historijskoj grupkoj fazi.Ali ljudi kakva je ovo amaterska ekipa...Pa svaki Bosanski klub bi ove dobio.
2 5
plemic
igramo kao atalanta!!!
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi