Dokazi na stolu, nastavlja se istraga

Uznemirujuće snimke: Navijač AEK-a se skrivao u prodavnici, policija na novom tragu

Haris Zilić

Neredi u Atini prošle sedmice koje su izazvali navijači Dinama, Bad Blue Boysi još uvijek je aktuelna tema u Evropi. U pomenutom divljanju ubijen je jedan navijač AEK-a, a grčka policija još uvijek pokušava utvrditi ko je počinitelj.

Privedeno je oko 100 navijača Dinama, bili su na ispitivanju, a izdato je još nekoliko tjeralica za osumnječenim.

Grčka policija je došla do traga koji upućuje na to da je navijača AEK-a ubio jedan od pripadnika navijačke grupe Panathinaikosa.

Upravo su navijači Panathinaikosa pomogli navijačima Dinama da dođu do centra Atine i pred stadion AEK- gdje su i bili neredi.

Pozivajući se na grčki portal Star, Index.hr prenosi vijest da će bit izdate tjeralice za još nekim hrvatskim i grčkim huliganima, budući da je poznato da nisu uhićeni svi koji su sudjelovali u neredima koji su se dogodili 7. augusta. Prema pisanju Stara, već je raspisana tjeralica za grčkim optuženikom inicijala A. D.

Navodno se radi o navijaču koji iza sebe ima već dobro ispunjen dosje.

Pomenuti navijač ima 25 godina i ranije optuživan za porodično nasilje, ali i nerede na pojedinim utakmicama.

Prema informacijama grčkih medija, navijač Panathinaikosa je doveo Bad Blude Boyse pred stadion i sam je učestvovao u neredima.

Istovremeno, dok se istraga nastavlja, pokušavaju se identificirati ostali huligani koji su sudjelovali u tučnjavi, a sve s ciljem da se pronađe ubojica 29-godišnjeg AEK-ovog navijača Michalisa Katsourisa.

Još se traga za deset huligana iz Hrvatske koji se skrivaju u Grčkoj, a policija je navodno dobila i ostakle snimke sa ulica u blizini stadiona koje bi moi mogle dodatno pomoći u cijeloj istrazi.

Pojavile su se i snimke na internetu gdje ranjeni navijač AEK-a ulazi u jednu od prodavnica gdje su mu čovjek i žena pomogli.

Pokušao je zaustaviti krvarenje i tražio je vode.

Novi dokazi su u grčkoj policiji koja je sada na novom tragu, tako da će ove nemile scene vjerovatno dobiti novi rasplet u narednim danima

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.