Haos pred sudom: Navijači AEK-a bacali flaše, gađali novinare i policiju
FOTO: Cropix/Ronald Grosic

Nemile scene u Atini

Haos pred sudom: Navijači AEK-a bacali flaše, gađali novinare i policiju

Haris Zilić
Teme:

U prijestolnici Grčke Atini sve je napetija nakon nemilih događaja počektom sedmice kada su nerede pravili navijači Dinama, prilikom čega je ubijen navijač AEK-a.

Navijači AEK-a okupili su se pred ulazom na sud i žestoko iskazuju vidno nezadovoljstvo.

Žele dokazati da su Hrvati nepoželjni u njihovoj državi.

Okupili su se prije odlaska na sprovod svom prijatelju koji je ubijen početkom sedmice.

Hrvatski mediji javljaju da su navijači AEK-a lupali na vrata suda, ali policija je trenutno mirna kako ne bi došlo do većih nemira.

Oglasi

Na sudu se trenutno ispoituju navijači Dinama koji su napravili haos ispred stadiona AEK-a.

Policija trenutno drži sve pod kontrolom, a navodno su navijači AEK-a pred sudom napali jednog starijeg čovjeka. Po samom doalsku gađali su flašama novinare, ali i dio policije koji se nalazi ispred samog ulaza u sudsko dvorište.

Informacije koje su grčki mediji objavili jučer govore da nesretnog navijača AEK-a nisu ubili navijači Dinama nego Grci, tačnije fanovi Panathinaikosa.

Međutim, jutros su osvanule nove informacije u vezi ovog nesretnog događaja na jugu Evrope.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grčki mediji pišu kako je policija uhapsila preko 100 osumniječenih, ali je pet glavnih osumnjičenih za ubojstvo izdvojila.

Među njima su navodno jedan Hrvat, Albanac i tri Grka. Grčki portal Newsit piše kako su kod Hrvata i Albanca u trenutku uhićenja nađeni noževi na kojima je bila krv i vjeruje se da je to krv nesretnog Michalisa Kacurisa koji je izgubio život.

Top Komentari

Milfhunter
Hrabri Grci, neku večer bježali , sada zavezane napadaju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti