Toliko stvari je povezano...

Bayern i Inter "u duetu" spašavaju 10 miliona za GNK Dinamo, a ključna uloga je Benjamin Pavard!

Eldar Ganibegović

Transfer Luke Ivanušeca bio je gotovo završena stvar, no okolnosti su se promijenile i sada sve visi o tankoj niti. Dinamu skoro pa sigurnih desetak miliona eura visi u zraku, a stvari bi indirektno mogli spasiti Bayern i Inter.

Luka Ivanušec jedan je od igrača GNK Dinamo Zagreb koji bi ovog ljeta trebao napustiti Maksimir i karijeru nastaviti van granica Hrvatske.

Ovaj fudbaler na pragu je ili je bio na pragu transfera u redove nizozemskog velikana Feyenoorda, ali su se stvari posljednjih dana malo iskomplikovale.

Zbog utakmica s atinskim AEK-om u trećem pretkolu Lige prvaka čelni ljudi kluba s Maksimira su čekali s puštanjem Ivanušeca za čije usluge su računali na skoro na sigurnih desetak miliona eura.

U međuvremenu, u Feyenoordu su izgubili strpljenje i okrenuli se River Plateovom Esequielu Barci, a još gora stvar je što se teže povrijedio prvi golman Feyenoorda i ovaj tim sada treba dovesti i novog igrača na toj poziciji.

Kako je cijena Ivanušeca oko 10 miliona eura, a Nizozemci moraju dovesti i golmana, u ovom momentu nisu sposobni izdvojiti novac za dva ili tri transfera od po desetak miliona eura, no stvari bi na indirektan način mogli spasiti Inter i Bayern.

Naime, evropski viceprvak u svojim redovima želi vidjeti francusku zvijezdu i igrača Bayerna, Benjamina Pavarda. On je na korak od prelaska na Giuseppe Meazzu, a Bayernu je hitno potrebna zamjena.

Kako prenose njemački i italijanski mediji, Bayern bi u svojim redovima rado vidio Lutsharela Geertruidu, 23-godišnjeg defanzivca Feyenoorda za čije usluge nizozemski velikan traži oko 30 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ukoliko se ova dva transfera ostvare, Feyenoord će definitivno imati dovoljno sredstava da dovede i novog golmana, ali i da na Maksimir uplati desetak miliona eura kako bi riješio pitanje i lijevog krila, te kompletirao transfer Luke Ivanušeca. 

Što se tiče Geertruide, on ugovor s Feyenoordom ima do ljeta 2025. godine i nema namjeru da ga produži. Na sebe je skrenuo veliku pažnju, a u martu ove godine debitovao je i za A selekciju Nizozemske i do sada upisao tri nastupa, nakon 41 i četiri gola u mlađim kategorijama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.