"Ukrali" su Jakirovića, a karma nije dugo čekala: Dinamo iznenada ostaje bez 10 miliona eura!?

Već su ih planirali u budžetu, ali...

"Ukrali" su Jakirovića, a karma nije dugo čekala: Dinamo iznenada ostaje bez 10 miliona eura!?

Eldar Ganibegović

GNK Dinamo Zagreb kao novog trenera danas je predstavio bh. stručnjaka Sergeja Jakirovića. Figurativno, Modri su ga ukrali NK Rijeka, no karma očito nije dugo čekala i sada bi zagrebački tim mogao ostati bez planiranih oko 10 miliona eura.

Nakon ispadanja od atinskog AEK-a u trećem pretkolu Lige prvaka, bez posla na klupi GNK Dinamo Zagreb ostao je Igor Bišćan.

Prvak Hrvatske je na iznenađenje tamošnje, ali i regionalne sportske javnosti, danas kao novog trenera predstavio bh. stručnjaka Sergeja Jakirovića, koji je još sinoć vodio svoj sada već bivši tim protiv Lokomotive (2:1) u HNL.

Kako je, između ostalog, i potvrđeno za SportSport.ba iz izvora bliskih NK Rijeka, razočarani su svi, od Uprave, preko fudbalera do navijača ovog kluba, što se može vidjeti i po izjavi vlasnika i predsjednika kluba.

Oglasi

Karma ipak nije dugo čekala kada je Dinamo u pitanju i sada bi tim s Maksimira mogao ostati bez desetak miliona eura koje je skoro pa imao u džepu.

Naime, Luka Ivanušec trebao je završiti transfer u nizozemski Feyenoord. Dinamo je odugovlačio zbog utakmica s AEK-om u Ligi prvaka, a sada u Zagreb stiže ne baš lijepa vijest iz Nizozemske.

Voetbal International ističe kako je Ivanušec i dalje prva želja Feyenoorda, no kako je vremena sve manje razmišljaju da dovedu Eseyuiela Barca iz River Platea koji bi bio i jeftiniji.

Još jedan problem je teža povreda golmana Feyenoorda. Nizozemski klub mora dovesti igrača na toj poziciji, a nije finansijski moćan da u jednom prijelaznom roku dovede tri igrača od po 8-10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Postoji jedan igrač koji nam je zanimljiv, no možemo potrošiti novac na jednog igrača. Naš je golman doživio povredu od koje će se dugo oporavljati. Morat ćemo dobro razmisliti. Ne trebam nam samo lijevo krilo (pozicija na kojoj igra Ivanušec, op.a.) nego i više od toga. Moramo vidjeti kako potrošiti novac. Ne možemo tri puta platiti po 8-10 miliona eura.

Ako ćemo dovoditi golmana, moramo razmisliti hoćemo li dovesti prvotimca ili zamjenu i koliko će to koštati te kakav će utjecaj imati na ostale pozicije. Bit će ovo zanimljive sedmice za našeg direktora, no moramo pokušati dobiti golmana. Pitanje je hoćemo li uspjeti", rekao je trener Feyenoorda.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Ali im je slučajno kanulo oko 20 miliona za transfer Gvardiola u City, pa toliko ne troše za čitavu godinu!!!!
2 0
Deepy
Jeste li znali da se anus plavog kita moze rasiriti do 107 cm sto ga cini drugim najvecim supkom na svijetu... Poslije Sergeja Jakirevica.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi