Čeka se zvanična odluka Saveza

Kada će igrati Sarajevo i Velež? Objava na zvaničnoj stranici bordo kluba zbunila navijače

Endin Čaušević

FK Sarajevo jučer je u gostima savladalo Tuzla City sa 2:1 u meču četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Za bordo klub nema mnogo odmora jer ih već u narednom kolu očekuje derbi protiv mostarskog Veleža.

Sarajevo je nakon promjene trenera i dolaska Simona Rožmana uspjelo da upiše dvije uzastopne pobjede u prvenstvu, a jučer je bordo klub slavio na Tušnju protiv Tuzla Cityja sa 2:1.

Novo kolo Premijer lige očekuje nas već za vikend, ali još uvijek nije baš sasvim jasno u kojem terminu će se igrati utakmica Sarajeva i Veleža.

Okršaj na Koševu će sigurno biti derbi petog kola bh. prvenstva, ali dok se čeka zvanična potvrda u kojem terminu će se igrati ova utakmica navijači oba kluba su zbunjeni jer su "u igri" dva termina.

Prvo su se pojavile informacije da će se utakmica Sarajeva i Veleža igrati tek u ponedjeljak s početkom u 21 sat, ali informacije na zvaničnoj stranici kluba s Koševa govore drugačije.

Naime, na zvaničnoj stranici Sarajeva u rasporedu piše da će se meč protiv Veleža odigrati u subotu s početkom u 20:30 sati.

No, još uvijek nema zvaničnih informacija iz Saveza o terminu odigravanja meča, te čini se da nije baš izvodivo da se utakmica Sarajeva i Veleža igra u subotu s obzirom da se skoro u istom terminu u glavnom gradu BiH igra još jedan meč.

Naime, Željezničar dočekuje Tuzla City na Grbavici, a Plavi su već potvrdili da se ova utakmica igra u subotu s početkom u 20:45 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači Sarajeva su zbunjeni što se tiče termina utakmice njihovog kluba, ali očekuje se da u narednim danima i ta dilema bude riješena jer će zvanični termini odigravanja utakmica petog kola biti objavljeni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.