Rožman: "Daleko od onoga što bih ja htio"; Bošnjaković: "Ne mogu shvatiti ulazak u meč"

Sarajevo nosi sva tri boda s Tušnja

Rožman: "Daleko od onoga što bih ja htio"; Bošnjaković: "Ne mogu shvatiti ulazak u meč"

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

U posljednjoj utakmici 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo je kao gost savladalo ekipu Tuzla Cityja na Tušnju rezultatom 1:2. Strijelci za Sarajevo bili su Čataković i Ziljkić, dok je za domaće pogodio Šukilović. Nakon utakmice izjave su dali treneri oba tima, Milenko Bošnjaković i Simon Rožman. 

Prvi je izjavu dao trener pobjedničke ekipe, Simon Rožman. Zadovoljan je prvim poluvremenom u kojem je njegove ekipa dala golove, dok drugim, naravno, nije.

"Sigurno čestitke igračima u jednom jako teškom vremenu. Sigurno smo dobro ušli u meč, ja bih rekao čak cijelo prvo poluvrijeme na nivou kako bih ja htio", rekao je Rožman pa nastavio:

"Drugo poluvrijeme nije bilo kako bih ja htio. Zašto je to tako bilo ćemo izanalizirati. Igrači su dali sve što su mogli u danom momentu. Čestitam im na tome. Jako bitna tri boda za neki početak, za neki "push", a sigurno na terenu u drugom poluvremenu nije bilo tako kako bismo mi htjeli i to momci znaju."

"Treba neku utakmicu dobiti i na mišiće, na malo sreće i organizovanost u fazi odbrane, ali daleko od toga kako bih ja htio da mi izgledamo na cijeloj utakmici. Zahvalio bih našim navijačima. Došli su u velikom broju i bili podrška u bitnim momentima. Moramo biti zadovoljni da smo protiv jedne organizovane ekipe dobili tri boda. Mislim da je to za nas ok", zaključio je trener FK Sarajevo. 

Oglasi

Riječ je zatim dobio trener Tuzla Cityja, Milenko Bošnjaković. Korpulentni stručnjak nije zadovoljan ulaskom u utakmicu gdje je, uostalom, Sarajevo i postiglo dva pogotka.

"Nevjerovatno loš ulazak u igru. Nevjerovatna dekoncentracija i impresioniranost protivnikom mojih igrača, lutanje po terenu. Ne znam šta se desilo u tom momentu, ali Bože moj, na vrijeme smo riješili da uđemo čiste, bistre glave u drugi dio", kazao je pa dodao:

"Imali smo te šanse, nismo dali, okrećemo se sljedećem protivniku. Meni je žao tri boda, žao mi je momaka, mislim da su na ovoj utakmici zaslužili više od poraza." 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu Sarajevo očekuje domaći duel protiv Veleža, dok će Tuzla City ponovo igrati protiv sarajevske ekipe i to protiv Željezničara na Grbavici. 

Prema trenutnom stanju na tabeli kada samo GOŠK i Zvijezda 09 imaju po četiri odigrana meča, Sarajevo je sa šest bodova drugo, dok je Tuzla City sedmi s tri poena manje.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...meni je jasan los ulazak Tuzle u mec,stvar je u tome da su igraci Sarajeva mnogo kvalitetniji i dok imaju snage,oni melju protivnike u ovoj ligi,a snage imaju oko 20-30 minuta,poslije toga slijedi pad,disanje na skrge i grcevita odbrana gola koji je pod opsadom...nadam se da ce ovaj trener uraditi nesto u vezi toga,jer iz aviona se vidi da im je fizicka sprema 0 bodova...razumijem da je bilo preko 30 stepeni,ali nije samo njima,igraci Tuzle su bolje trcali u drugom poluvremenu u istim uslovima...znaci,platiti dobre strane kondicione trenere,jer oni bi bili pojacanje kao da su doveli vrhunske igrace...ovi ako se dovedu u red fizicki,rasturit ce sve u ligi...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije