Derbi 5. kola Premijer lige u neobičnom terminu

Sarajevo dočekuje Velež

Derbi 5. kola Premijer lige u neobičnom terminu

Edmir Škorić

Utakmicom Tuzla City - Sarajevo (1:2) danas je na Tušnju kompletirano četvrto kolo Premijer lige BiH, a naredno kolo slijedi za vikend, s tim da će derbi biti odigran u ponedjeljak u noćnom terminu.

Još uvijek nisu potvrđeni termini utakmica petog kola, ali saznajemo da će susret Sarajeva i Veleža na stadionu Koševo biti odigran u ponedjeljak od 21 sat.

Tako će Bordo tim odigrati treću od svoje četiri utakmice izvan uobičajenog vikend termina. Duel s Tuzlom je odigran u ponedjeljak (danas) od 17 sati, a protiv Posušja također radni dan, u petak 11. avgusta, od 21 sat.

Ova utakmica izaziva najviše pažnje, pa je mnogima nejasno zašto se ne igra za vikend, ali barem je u noćnom terminu, kada će većina gledatelja ipak imati mogućnost da dođe na stadion Koševo.

Sarajevo je pod vodstvom novog trenera Simona Rožmana na dva meča osvojilo maksmimalnih šest bodova, prethodno izgubivši od Sloge sa 2:1 na Koševu.

Oglasi

S druge strane, Velež je nakon visoke pobjede nad Zvijezdom upisao dva remija - prvo s GOŠK-om kod kuće 0:0, a onda u nedjelju navečer sa Širokim Brijegom (1:1).

Treba ipak imati na umu da se dvije utakmice 5. kola igraju u Sarajevu, pošto Željezničar dočekuje Tuzla City na Grbavici. Poznato je da će se taj meč odigrati u subotu od 20:45 sati.

U preostalim mečevima sastaju se Široki Brijeg i GOŠK, Igman i Posušje, Sloga Doboj i Borac, te Zrinjski i Zvijezda 09. Nije poznato hoće li se taj meč odgoditi zbog nastupa bh. prvaka u Evropi u četvrtak protiv LASK-a u play-offu Evropske lige.

Inače, bit će dosta premijerligaških utakmica u narednom periodu. Između naredna dva vikenda odigrat će se zaostali meč 1. kola između Željezničara i Igmana (srijeda 30. avgust).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako čekamo peto kolo, do sada su samo dvije ekipe odigrale svih četiri utakmice u uvodu prvenstva, a to su Zvijezda 09 i GOŠK. Po tri utakmice odigrali su Široki, Sarajevo, Igman, Velež, Tuzla City i Posušje, Željezničar i Borac po dvije, a aktuelni prvak Zrinjski samo jednu utakmicu.

Plemići su i prošle sezone zbog nastupa u Evropi imali dosta odgoda, pa su naknadno odigrali većinu utakmica, a tako će očito biti i ove sezone, s obzirom na to da će igrati grupnu fazu evropskog takmičenja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

visokohz
Krepaj Vico ****m i tebe i Arenu smetljari četnički fuj ****ari odvratni
5 0
Ende
Da ne bi bilo 15 000 ... fuj jadovi jadni iz saveza... treba se dogovoriti sa velezom i ne odigrati utakmicu !!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi