Sarajevo od gotovog umalo da napravi veresiju: Bordo tim slavio na Tušnju

Golovima u prvih pola sata

Sarajevo od gotovog umalo da napravi veresiju: Bordo tim slavio na Tušnju

Edmir Škorić

Posljednju utakmicu u četvrtom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su danas Tuzla City i Sarajevo na stadionu Tušanj, a pobjedu je odnijela ekipa iz našeg glavnog grada, koja je slavila sa 2:1 u veoma dobroj utakmici.

Sarajevo je porazom od Sloge na vlastitom terenu započelo novu sezonu u Premijer ligi, ali je pod vodstvom novog trenera Simona Rožmana razbila Posušje, a potom u drugoj utakmici od dolaska Slovenca pobijedila na teškom gostovanju u Tuzli, gdje se bordo tim tradicionalno dosta mučio i teško osvajao bodove.

Prvu priliku na meču imalo je Sarajevo već u četvrtoj minuti. Nakon odlične akcije lopta je došla do Ziljkića, koji je mogao odmah da šutira, ali pravi potez viška i na kraju je njegov udarac odbranio Fejzić.

Nekoliko minuta kasnije nova velika šansa za Sarajevo, no Fejzić je skratio ugao i odbranio udarac Renana Oliveire iskosa. Mehanović je sa nekih 35 metara iskosa iz slobodnjaka pokušao iznenaditi golmana Sarajeva u 35. minuti, ali nije uspio.

U 20. minuti Sarajevo je došlo do vodstva. Hamza Čataković je sjajno zabio udarcem sa oko 20 metara. Prethodno je sve sam uradio i svakako zaslužuje pohvale za svoj potez.

Oglasi

U 24. minuti već je bilo 2:0 za goste. Avramovski je uposlio Ziljkića, koji je izašao sam pred Fejzića i loptu poslao u mrežu svog nekadašnjeg kluba. Moglo je lako da bude i 3:0 u 28. minuti, ali se Vrančić nije najbolje snašao pred golom Tuzlaka.

Tuzla City je imao šansu u 37. minuti, kada je Bihorac glavom šutirao sa samo sedam metara, ali lopta ide pored gola, da bi ubrzo nakon toga Mehanović šutirao nakon centaršuta Nukića, no odlazi lopta preko gola. Šahinović je upisao dobru odbranu u 41. minuti nakon udarca Bihorca glavom.

U samoj završnici Tuzla City propušta sjajne šanse. Demimeđac je dobro pucao sa 35 metara, Šahinović odbranio, a onda je Bihorac glavom šutirao, no lopta udara u prečku i ostaje 0:2 na poluvremenu.

Na samom otvaranju drugog dijela dobra šansa za Beganovića, ali je pucao pored gola. Na drugoj strani Mehanović je probao iz slobodnjaka sa oko 20 metara, ali i to je otišlo preko gola.

Tuzla City u 57. minuti smanjuje na 2:1. Mehanović je centrirao iz kornera, Šukilović najviši u skoku, šutira glavom i pogađa za povratak domaćina u utakmicu.

Oglasi

Uslijedio je period utakmice u kojem su Tuzlaci bili bolji i opasniji te bliži novom golu, ali je Ikić mogao da sve riješi u 67. minuti, no sa nekoliko metara iskosa s lijeve strane pogađa stativu, kada je Fejzić već bio savladan.

Sarajevo je "ukralo" loptu Tuzlacima, smirilo tempo igre i mirno posao privelo kraju za nova važna tri boda. Za sedam dana Sarajevo će ugostiti Velež na Koševu, a navodno će se taj duel odigrati u ponedjeljak s početkom u 21 sat. Tuzla City na još jednom teškom ispitu jer će gostovati Željezničaru na Grbavici.

FK Tuzla City - FK Sarajevo 1:2

FK Tuzla City: Fejzić, Bihorac, Demimeđac, Šukilović (K), Nukić, Hadžić, Mehaović, Hodžić, Ćorić, Karjašević, Mašović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Šahinović, Duraković, Čataković, Vrančić, Oliveira, Šerbečić, Beganović, Soldo, Avramovski, Buljubašić, Ziljkić (K).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
Amaterski nogomet obe ekipe mucno za gledati..bitma su 3 boda ali ovo ke slabo ovako se ne postake sampion
7 0
Drakula
Koliko guraju da Tuzla pobjedi. Toliko bespotrebni faula ja nisam vidio u zivotu svom. Da bogda ovom sudiji djecu nasli u bubaru mrtve. FUJ
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi